6 ogledov

Na Lerosovo ritmiko bodo plesali ...

Leorsa Arhiv organizatorja
V petek, 13. aprila, boste lahko v ljubljanskem K4 plesali po ritmični enciklopediji, katere avtor bo tokrat butični elektronik Lerosa. Ste med izžrebanci?

Brezplačno vstopnico prejmejo Andrej R., Nejc H., Peter A., Maja P. in Nina R. Čestitamo!

Odprtje spomladanskega klubskega semestra vam bodo sinaptiki v Klubu K4 popestrili z dogodkom, ki ga bo strokovno moderiral Leopoldo Rosa, ljubiteljem butične plesne elektronike bolje znan kot Lerosa. Ljubiteljem skrbno izbranega vinila in plesalcem po duši obljubljajo intenzivni nočni pouk ohranjanja antičnega gruva in njegove pravilne modernizacije.

Skrivnost Leopoldove glasbene formule leži v toplo-hladnem koloritu glasbenih impresij in mojstrskem rokovanju z različnimi stili, ki jih druži skupni imenovalec brezčasne topline in prožnosti. Njegovo klubsko in studijsko ustvarjanje se enakomerno opira na klasične stebre detroitskega elektra, tehna, diska in housa. Po petletnem obdobju vrtenja plošč in še daljšem izoblikovanju glasbene identitete vse prek italo in pop začetkov do usodnega srečanja s temnimi silami Autechre in Drexciye se je leta 2000 preizkusil kot producent, kar se mu je obrestovalo z bogatim naborom izdaj in albumov za založbe, kot so Uzuri, Millions of moments, Quintessentials, A touch of class, Ostgut ton in Apnea. Izmed številnih sodelovanj in remiksov bi ljubiteljem žlahtne globine veljalo izpostaviti izdajo v duetu z rojakom in nepogrešljivo figuro italijanske elektronske glasbe Donatom Dozzyjem.

Kot DJ in producent z več kot 20-letno kilometrino je Lerosa prekaljeni maček, ki poslušalcu med neopazno vprego v čvrsto ritmično igro sadi rožice in ga razgiba z lahkotnostjo, najbolj gruva željne pa bogato nagradi s posebnimi raritetami. Aprilski sinaptični večer tokrat obeta poslastico DJ guruja, ki bo puncam pihal na dušo, gikom pa odpredaval enciklopedično lekcijo starega, novega in izgubljenega. Da bo redefinicija eklektičnega rejva diamantno trdna in pravilna, vam bodo na pomoč priskočili mladi pikolovci iz ekip DMNP in Colours.

Cena vstopnice do polnoči znaša šest evrov, pozneje 10 evrov, za študente in tiste z letakom pa osem evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.