22 ogledov

Na Magnifica bosta odplesali ...

Magnifico Arhiv izvajalca
Če nimate ideje, kaj bi si za letošnji božič podarili, je priložnost na dlani. Privoščite si koncert Magnifica, ki s Turbulenzo v sredo, 21. decembra prihaja v ljubljansko Cvetličarno. Dvema srečnežema, ki sta pravilno rešila nagradni kviz, podarjamo po eno vstopnico. In to sta ...

V sredo bosta v Cvetki na Magnificu žurali Katja Križman in Manca Leskovic. Čestitamo!

Magnifico je eden največjih pop rock glasbenikov v Sloveniji. Za njim je bogata glasbena kariera, nastopil pa je tako pri nas kot tudi na številnih svetovnih odrih.

Rojeni umetnik Robert Pešut alias Magnifico je svoje prve glasbene izkušnje kalil v skupini Uredu, nato pa se je odločil za saostojno pot in leta 1993 postregel s prvencem Od srca do srca. Sledil je družbeno kritičen album Čefur,po dvoletnem "odmoru" pa se je Magnifico prvič preizkusil kot protagonist in avtor glasbe hkrati v celovečercu Damjana Kozoleta, Stereotip. Leto pozneje je izšel njegov peti album Sexy boy, s katerim se je le še utrdil na prestolu izvirnih in unikatnih glasbenikov tega prostora in časa.

Osvojil tudi tujino
Po uspešnici Silvia in albumu Komplet leta 2000, se je dve leti zatem preizkusil še v vlogi avtorja in producenta in z zmago tria Sestre na preidzboru za pesem Evrovizije osvojil naklonjenost domače in tuje publike. Veliki preboj na tuje tržišče mu je leta 2004 uspel z albumom Export Import (2004), na katerem je postregel z mešanico različnih glasbenih žanrov, od popevke, elektronike do mehiških in balkanskih glasbenih ritmovs katerimi je kraljeval na številnih lestvicah po Evropi.

Pred tremi leti je po mnenju kritikov izšel njegov najbolj dovršeni izdelek do sedaj - Grande finale. istega leta je izšel še plošček z naslovom Srečno.

Za vstopnico boste v predprodaji odšteli 19 evrov.

 

Ljubljanska Cvetličarna - vaša event agencija za koncerte in super dogodke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.