226 ogledov

Najboljše maščevanje po ločitvi

(Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Ločitve in prekinitve razmerij vedno bolijo in nikakršna redkost ni, da se želi nekdo za trpljenje, ki ga občuti, maščevati nekdanjemu partnerju ali partnerici.

Seveda to, da si nekdo zaželi, da bi se tako ali drugače maščeval partnerju, še ne pomeni, da bi to moral tudi narediti – čeprav obstaja vrsta maščevanja, ki je pravzaprav dobra.

Po razpadu razmerja je mnogo takšnih, ki si zamišljajo, kaj vse bi lahko ''ušpičili'' bivšim ljubimcem. Tistih, ki zares tudi kaj storijo, ni veliko. Nekateri uspejo nezadovoljstvo sprostiti že skozi zamišljanje najbolj neverjetnih podvigov, drugi se še naprej počutijo slabo, a vedo, da bi se bilo neetično maščevati in da ne bi s tem dosegli ničesar pozitivnega, tretji si enostavno ne drznejo storiti nič konkretnega. Le maloštevilni bodo zares posegli po destruktivnem ravnanju in v takšnih primerih prihaja do vseh mogočih ''podvigov'' – uničevanja premoženja, verbalnih in fizičnih spopadov z nekdanjimi partnerji ali njim dragimi osebami, zastrupljanja hišnih ljubljenčkov, raznih morbidnih gest, spletkarjenja … Ni treba poudarjati, kako slabo je storiti karkoli od omenjenega.

Brez paradiranja
Za tiste, ki kljub temu, da se zavedajo, da jim načelo zob za zob in škodovanje nekdanjemu partnerju, ne bo pomagalo, vseeno pa si želijo neke oblike maščevanja, predlagamo naslednjo zamisel. Maščujte se tej osebi tako, da boste nadaljevali s svojim življenjem. Brez nje. Ne bodite obsedeni z razmišljanjem, kako bi spet obnovili razmerje, ali pa, kako bi tej osebi dodatno škodili. Sploh se ne ukvarjajte s to osebo – ukvarjajte se s sabo, s stvarmi, ki vam prinašajo zadovoljstvo, ne s tistimi, ki vas vznejevoljijo. Uživajte v svojem življenju, in to brez ''paradiranja'' pred to osebo, da bi ji pokazali, kako dobro vam gre brez nje, saj bi to pomenilo, da se še naprej bolj ukvarjate z bivšim kot pa s sabo. Poskušajte uživati ne glede na to, ali vas lahko vidi ali ne.

Če je imela ta oseba cilj, da vas prizadene in vam zagreni življenje, je ne bo nič bolj razbesnelo kot to, da pri namenu ni uspela, in lahko shajate in se imate dobro tudi brez nje. Če to ni bil njen namen, če je tudi ta oseba ranjena in poskuša živeti naprej svoje življenje, je to, kar počnete, dobro – doživeli ste neuspeh, ga poskušate nekako preživeti in greste naprej. Upamo, da k uspehu in lepšemu življenju. In ne pozabite, nobeno maščevanje ni tako dokončno, kot je odpuščanje (Josh Billings).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.