78 ogledov

Ne pogrešam ga

Pogreša ljubezen, njega ne. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Včasih se zgodi, da ljubezen do partnerja neopazno zbledi. Ni prepirov, samo ravnodušje. Eden od opozorilnih signalov je ta, da partnerja niti najmanj ne pogrešate, ko ni z vami.

Seveda ni treba biti obupan sleherni trenutek, ki ga ne preživite z njim, meniti, da brez njega živite le na pol, ali se počutiti, kot da boste umrli, če se le za kratek čas ločite. Nezdravo je biti odvisen od bližine drugega v takšni meri.
Zagotovo pa se lahko zgodi, da vam nekaj tako okupira misli, da se v določenem trenutku niti ne zavedate, da ljubljena oseba ni poleg vas – lahko vas zanesejo službene obveznosti, konjiček ali pa težave, ki z vašim odnosom nimajo nikakršne zveze. To se dogaja v vsakem razmerju in je povsem normalno ter ni signal, da vse ni v najlepšem redu.

Lepo je z njim, lepo je brez njega
Toda zgodi se, da mine daljše obdobje, ko na ljubljeno osebo niti ne pomislite, kaj šele, da bi jo pogrešali. Pravzaprav niti ne mislite nanjo, ko niste z njo, ali ne govorite z njo. Ne moti vas, da se ne videvate, ne moti vas, da se ne pogovarjate. Lepo je s partnerjem (ni prepirljiv, lepo se razumete), a lepo je tudi brez njega.     

V takšni situaciji se ne bi bilo slabo zavedati, da vam pravzaprav ni več veliko do drugega. Ni več neke velike ljubezni. Seveda to ne pomeni, da se morate raziti in poiskati nekoga novega. Morda takšen odnos ustreza obema. Morda sta v obdobju, ko zares potrebujeta miren odnos brez pretresov, čeprav v njem manjka nekaj več.

Ljubezen je kot občutljiva roža
To, kar je pomembno, je, da partnerju ne lažete v nedogled, ampak poveste, kako stvari stojijo – morda ne želi biti v takšnem odnosu in v tem primeru nimate pravice, da ga zadržujete le zato, ker vam je tako udobno. Ljubezen v vsakem primeru potrebujemo vsi, zavedati pa se je treba, da jo je treba negovati, tako kot občutljivo rožo, ki se lahko razcveti, ali pa oveni. Če ljubezni v odnosu ni, vam bo vse bolj manjkala, morda boste za to celo obtožili partnerja, ki ga sploh več ne pogrešate, zato je dobro prepoznati opozorilne znake in omogočiti obema novo priložnost biti ljubljen. Skupaj ali na novih poteh, ki pa lahko skrivajo stare pasti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.