77 ogledov

Nenavadni afrodiziaki

Pohotna zaradi mravljičnega tonika? Žurnal24 main
Večina je že slišala za afrodiziake, kot so ostrige, španska muha, kaviar, in veliko ljudi jih uživa, pa naj učinkujejo ali ne. Nekateri so za vroč seks pripravljeni še na veliko več.

Meja ni, pa čeprav to pomeni pojesti nekaj bizarnega, čudnega ali naravnost odvratnega.

Ambra
Ženske, katerih možje ves konec tedna raje spremljajo nogomet, kot da bi v domači postelji zabili kakšen gol, se zagotovo sprašujejo, kaj jim je storiti. Saj imajo vendar bolj seksi noge kot kosmati športniki. Naj omenimo ambro – dišečo snov, ki se izloča v črevesju kita glavača. Po angleško "sperm whale". Najbrž mora obstajati dober razlog, da so žival tako zgovorno poimenovali, kajne? Nekatere raziskave na podganah, ki so jim dali ambro, so pokazale, da se vedejo kot petnajstletni fantje, ki so pomotoma zavili v žensko slačilnico.

Ljudska žavba? © iStockphoto

 
Matični mleček
Čeprav čebela matica najbrž ne potrebuje afrodiziaka, ne moremo spregledati, da lahko izleže tudi do tri tisoč jajčec na dan. To pa je veliko seksa, ne glede na specifiko razmnoževanja. Čebela matica je nekaj posebnega zaradi matičnega mlečka, ki je poln hranljivih snovi in s katerim jo krmijo, ko je v fazi žerke, in je tudi njena edina hrana do konca življenja. Matični mleček je izloček iz čebeljih žlez, ki ležijo ob čebelji glavi, tik ob možganih, in ga dobiva le ličinka matice. Ličinke čebel in trotov hranijo le z mešanico medu in cvetnega prahu.

Veliko o matičnem mlečku povedo naslednji podatki: Matica je dvakrat večja od čebele in živi od 40- do 50-krat dlje od čebel delavk. Ko matica spolno dozori, se odpravi na svatbeni let in oddaja feromone, ki pri trotih vzbujajo močno poželenje. Za matico se zažene veliko trotov, ki jim je skupno eno – da bi jo "položili" in oplodili. Matica odleti na svatbeni let večkrat in se vrača v panj šele, ko dobi dovolj sperme. V aktivni sezoni zaleže približno dvesto tisoč jajčec. Čebela matica je torej pravi seksualni dinamo, plodna, polna energije in želje. Matični mleček pomaga pri marsikateri zdravstveni tegobi, pa tudi lahko je dostopen. Kdo ne bi rad brenčal kot neutrudna matica?

Mravljinčni tonik
Pred približno 20 leti je bila za mnoge ženske afrodiziak glasba pevca Adama Anta (ant – mravlja), toda mravlje niso samo pridne. So prave porednice, če jih le uporabimo v prave namene. V orientalskih deželah jih že stoletja uporabljajo kot sredstvo, ki razplamti strast, zadnje čase pa se je glas o njihovih lastnostih razširil tudi na Zahodu. Mravlje so namreč "polne" vseh mogočih energetskih vitaminov in hranil. Toda preden se goli zaženete v gozd, da bi se vkopali v kakšno mravljišče, je pomembno vedeti, da se za erotične namene uporabljajo le določene eksotične vrste. Sestavine pa je priporočljivo uživati v obliki, ki se ji reče mravljinčni tonik (ant tonik). Malce pobrskajte po medmrežju.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.