Pod streho > Gradimo & obnavljamo
12136 ogledov

Letna kuhinja: Tako preprosto in poceni je lahko

Letna kuhinja
1/14
Dezzen
V toplih dneh, ko se življenje seli ven, marsikdo razmišlja, kako prijetno bi bilo, če bi ven lahko preselil tudi kuhinjo.

Odločitev o kuhinji zunaj oziroma letni kuhinji je lahko zahtevna in draga, lahko pa uberemo precej bolj preprosto in cenejšo pot. Odvisno od tega, kaj v resnici želimo. 

Za sodobno, popolnoma opremljeno letno kuhinjo, ki bo skoraj na las podobna tisti iz hiše, torej bo v njej dovolj delovnih površin, kuhalnik, pečica, hladilnik, pomivalno korito, shranjevalni elementi s predali in podobno, bo treba precej globoko seči v žep. Takšno kuhinjo bomo skoraj zagotovo naročili, izdelali pa jo bodo po merah in predhodnem načrtu. Običajno bo tudi precej velika in udobna. 

Letna kuhinja | Avtor: Dezzen Dezzen
Prednost tako zasnovane in opremljene kuhinje je zagotovo ta, da lahko notranjo kuhinjo čez poletje zapremo, kuhanje in obedovanje ter druženje pa v celoti preselimo ven. 

Letna kuhinja | Avtor: Dezzen Dezzen
Lahko pa se odločimo za veliko bolj preprosto, predvsem pa cenejšo letno kuhinjo, ki jo bomo z nekaj spretnosti izdelali kar sami. Ta bo verjetno manjša in ne bo nudila prav vsega, česar smo navajeni v klasičnih kuhinjah, bo pa morda pričala več romantike in vzpodbudila več naše iznajdljivosti. V majhni, preprosti letni kuhinji se bomo počutili kot na počitnicah.

Letna kuhinja | Avtor: Dezzen Dezzen

Za ogrodje kuhinje lahko uporabimo lesena deske, celo plohe, pa stare palete, zabojčke, kamen in opeko, ali pa ga naredimo iz betona. Uporabimo lahko materiale in elemente, ki jih imamo doma in jim spremenimo namen. 

Letna kuhinja | Avtor: Dezzen Dezzen
Namesto klasične kuhalne plošče, se odločimo za manjši prenosni kuhalnik in žar, pečici pa se odpovemo. Če je prava kuhinja blizu, tudi hladilnika ne potrebujemo, vsekakor pa poskrbimo za vodo in pomivalno korito. 

Letna kuhinja | Avtor: Dezzen Dezzen
Namesto zaprtih omaric in predalov, police pod pultom lahko zapremo z zavesami, zgoraj pa namestimo poličke in kljuke za obešanje različne posode in skodelic in drugih kuhinjskih pripomočkov. 

Letna kuhinja | Avtor: Dezzen Dezzen
Ne glede na to, za kakšno letno kuhinjo se bomo odločili, pa nikakor ne smemo pozabiti na streho nad njima. Ta ne bo ščitila le pred poletnimi nevihtami, temveč tudi pred žgočim soncem. Najboljša rešitev je lasen ali kovinski nadstrešek s streho, pokrito z eno od vrst kritin, ali pa namenskimi strešnimi ploščami. Če so te prosojne, jim na spodnji strani dodamo še platnena senčila. 

Letna kuhinja | Avtor: Dezzen Dezzen
Nadkritja so lahko tudi iz trstike, lahko pa nad kuhinjo postavimo le ogrodje, po katerem se bodo razrasle plezalke iz zagotovile senco, ne bodo pa nas ščitile pred dežjem. 

V galeriji zgoraj smo zbrali nekaj idej za lične, majhne in preproste letne kuhinje. 

Letna kuhinja Letna kuhinja Pod streho Dobro premislite ali letno kuhinjo res potrebujete, ne delajte je na pol Vrtna uta Vrtna uta Pod streho Lahko je garaža, savna, letna kuhinja, lahko pa zgolj ropotarnica
 
Komentarjev 1
  • Richard_Mason 16:42 30.maj 2021.

    V prvem mesecu sem prejel 23785 ameriških d0larjev, zadnji mesec pa 29847 dolarjev, samo delal sem od spleta od doma. Sem redni študent in delam le 2 do 3 ure na dan. Več informacij tukaj ...... >>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦