Pod streho > Gradimo & obnavljamo
1337 ogledov

Mojstra plačamo danes, delo bo opravil, ko bo lahko

mojster Profimedia
Nekatere slovenske podjetnike, trgovce in obrtnike lahko podprete danes, njihove storitve in izdelke pa boste dobili enkrat v prihodnje.

V zadnjem mesecu, od kar je življenje tako rekoč zastalo oziroma smo ga omejili na najnujnejše, eden od segmentov gospodarstva raste. To je spletna trgovina. Precej izdelkov, ki jih ne moremo več kupiti v klasičnih trgovinah, ker so te zaprte, lahko kupimo na spletu. A ne le izdelkov, po novem tudi storitve. 

Vrednostni boni za izdelke in storitve

Zaživel je nov spletni portal najdibon.si, ki združuje podjetnike, trgovce in obrtnike. Ti kupcem v tem trenutku ne prodajajo izdelkov in storitev, temveč le vrednostne bone zanje. Kaj to pomeni? Izbranega izdelka ne morete naročiti, plačati in dobiti po pošti ali s hitro dostavo, niti ne morete naročiti storitve, na primer pleskanje sten ali popravilo puščajoče pipe, temveč kupite le vrednsotni bon ponudnika. Ta pa vam zagotavlja, da ga boste v znesku, ki ste ga kupili, lahko unovčili v enem letu po odpravi vladnih ukrepov. 

„Številni podjetniki so bili ob sprejetju ukrepov za zajezitev koronavirusa primorani prenehati z dejavnostjo. Podprimo slovenska mala podjetja in podjetnike tako, da kupimo njihove vrednostne bone za storitve in izdelke, ki nam jih bodo zagotovili, ko ponovno odprejo svoja vrata,“ sta ustanovitelja Sara in Janko Tomšič napisala v uvodu nove spletne strani. 

Ta je za podjetnike, ki na njej želijo predstaviti svojo ponudbo in kupcem ponuditi svoje izdelke in storitve z nakupom vrednostnih bonov, brezplačna. 

Izbiramo lahko med več kot 270 ponudniki

Ponudba je razdeljena na več kategorij, kupci lahko izbirajo med izdelki in storitvami hrana in pijača, turizem, lepota in zdravje, trgovine na drobno ter ostali obrtniki. Za zdaj lahko kupijo vrednostne bone več kot 270 ponudnikov. 

talno ogrevanje | Avtor: Profimedia Profimedia
Nas je zanimalo predvsem, ali so med njimi tudi izdelki in storitve, ki jih potrebujemo doma in na vrtu. Z nakupom vrednostnega bona tako lahko že danes plačate vrtno in stavbno pohištvo, različne ogrevalne in prezračevalne sisteme, klimatske naprave, alarmne in nadzorne sisteme, uporabne in dekorativne lesene izdelke za dom, pohištvo, mojstre za manjša in večja hišna opravila, popravila in prenove, serviserje vseh gospodinjskih aparatov, izdelovalce energetskih izkaznic, krajinske arhitekte. 

Vrednosti bona po dogovoru

Ponudniki so se na spletni strani na kratko predstavili, celotno njihovo ponudbo in tudi reference lahko dodatno preverimo na njihovih spletnih straneh, vrednostni bon pa lahko kupimo tako, da jim pišemo po elektronski pošti ali jih pokličemo. Vrednosti bonov so zelo različne, lahko kupimo na primer bon za 100, 200 ali 500 evrov, ali pa se s ponudnikom dogovorimo za drugačen znesek. Nekateri vrednost bona obračunajo glede na urno postavko, na primer kupimo lahko tri ure njihovih storitev. Vrednostni bon bomo prejeli na elektronski naslov. 

Jamstva, da podjetnik ne bo zaprl vrat, ni

Namen spletne strani je torej že danes pomagati podjetnikom, ki so trenutno brez dela, in jim z nakupom bona olajšati plačilo tekočih stroškov. A velja opozoriti, da garancije, da bodo po ukinitvi vladnih ukrepov, storitev izvedli oziroma izdelek dostavili, ni. 

Na spletni strani je jasno napisano: „Žal nimamo zagotovil, da bo izbrani podjetnik po koncu epidemije zopet odprl svoja vrata in boste bon lahko tudi unovčili. Z nakupom bona jim boste pomagali pri plačilu njihovih trenutnih stroškov ter jim mogoče preprečili, da zaprejo svoje poslovanje. Pokažite, da vam ni vseeno za vašo frizerko, trgovinico, v kateri kupujete unikatne izdelke, ali kavarno, v kateri vam strežejo najboljšo kavo.“

Več o gradnji in obnovi najdete tukaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice