Pod streho > Gradimo & obnavljamo
13619 ogledov

Želite udoben in ličen balkon? Sledite tem trendom

oprema balkona
1/16
Dezzen
Vsak, še tako majhen balkon lahko uredimo v prijeten prostor za jutranje pitje kave in večerno druženje na prostem. Zbrali smo nekaj idej in smernic, ki pri opremi balkonov prevladujejo letos.

Oblikovalci smernic pri opremljanju doma za balkone letos zapovedujejo tri obvezne elemente: udobje, naravne materiale in zelenje. V nadaljevanju pa svetujejo dve smeri opremljanja.

oprema balkona | Avtor: Dezzen Dezzen

Ena je še vedno zelo modni minimalizem, kjer poleg preprostih, izčiščenih linij opreme, prevladujejo zadržane, nevpadljive barve, predvsem bela, bež in siva, lahko tudi umirjena modra. Pri opremi prevladuje kovina.

oprema balkona | Avtor: Dezzen Dezzen
V drugo smer bodo šli tisti, ki so jim ljubši urejen kaos, barvitost, boemski slog. Smer zaznamujejo cenejša oprema, izdelamo jo lahko tudi sami, več tkanin, blazin, preproge, različni dodatki.

oprema balkona | Avtor: Dezzen Dezzen
Nikakor pa ne smemo pozabiti različnih svetil, solarnih in električnih, s katerimi poudarimo slog in ustvarimo romantiko.

oprema balkona | Avtor: Dezzen Dezzen
Ne glede na smer, ki jo bomo pri opremi balkona ubrali, pa oblikovalci letos prisegajo na viseče mreže in viseče gugalnike vseh oblik in bogato oblazinjenje stolov ali zof, s čimer bomo ustvarili udobje, ki ga mora prostor nuditi.

oprema balkona | Avtor: Dezzen Dezzen
Na balkonu si lahko ustvarimo tudi mini urbani vrtiček. V loncih lahko gojimo mini zelenjavo, začimbnice, tudi kak paradižnik in solato.

oprema balkona | Avtor: Dezzen Dezzen
Če nimamo časa za balkonsko vrtnarjenje, pa po balkonu, na balkonsko ograjo ali namenske police in stojala razpostavimo lonce z manj zahtevnimi zimzelenimi in cvetočimi rastlinami, ki bodo zahtevali le nekaj zalivanja in tu in tam gnojenje. Manj zahtevni so na primer sivka, različne koprive, rožmarin, pritlikavi brin, geranija, bambus ...

V galeriji zgoraj smo zbrali nekaj trendovskih idej za opremo balkona.

Vrt na balkonu BALKON Zdravje Katero zelenjavo posaditi na majhnem balkonu Slovenija 22.08.2013 zasteklen balkon, stanovanja, zasteklitev, blok, zgradba, s Balkoni v blokih Pod streho "Videti so kot favele, ker lastniki nimajo okusa" Balkon Balkon Pod streho Na mnogih balkonih se pojavljajo te težave


 

Komentarjev 1
  • leonardo 08:39 06.junij 2021.

    Ja res, ta "arhitekt", ki je na balkon postavil narobej obrnjeno gajbo pa res zasluži inovatorsko nagrado. Je idejo že ponudil Ikei?