Pod streho > Na vrtu
934 ogledov

Ideje: Brez popolne mize ni popolnega piknika

vrtne garniture
1/14
Pinterest
Čas piknikov in vrtnih druženj ob bogato obloženih mizah je tu. Pomembni so dobra družba, dobra hrana, nič manj pomembno pa ni popolno vzdušje, ki ga ustvarimo prijetno pogrnjeno mizo, za katero bodo sedli gostje. Zbrali smo nekaj idej.

Pri urejanju vrtnih kotičkov za obedovanje in druženje smo lahko nekoliko bolj drzni oziroma sproščeni, kot si to dovolimo v jedilnicah. Pravil praktično ni, sledimo le svojim željam, domišljiji in globini denarnice. Če za jedilnice izbiramo sete pripadajoče mize in stolov ali klopi, pa na vrtu lahko skupaj postavimo najrazličnejše kose, iz različnih obdobij, materialov in barv. To bo prava izbira za tiste, ki imajo radi neurejeno urejenost, ki prisegjo na eklektiko. Drugi pa se bodo držali kombinacij, ki jih zdaj ponujajo snovalci vrtnih garnitur in jim svoj pečat vdihnili z dodatki, ki na vrtnih jedilnih mizah in stolih ne smejo manjkati. 

vrtne garniture | Avtor: Pinterest Pinterest

Tudi za garniture, ki jih lahko kupimo pri različnih trgovcih letos, je pogosto značilno, da so mize narejene iz enega ali dveh materialov, pripadajoči stoli in klopi pa iz popolnma drugega, vendar so vsi enaki, le po barvah se morda ločijo. Tako lahko izbiramo med kombinacijami lesenih miz ali miz z leseno površino, noge pa so iz aluminija ali kovinske. K takim mizam ponujajo lahke plastične, pletene ali aluminijaste stole, tako da miza deluje bolj robustno in bolj izstopa. Ponujajo tudi kombinacije stolov in klopi, običajno je v setu ena klop in štirje ali več stolov. 

vrtne garniture | Avtor: Pinterest Pinterest

Cene setov s štirimi do šestimi stoli se začnejo pri 200 evrih. Za ta znesek lahko denimo kupimo okroglo mizo s štirimi stoli, vse pa je narejeno iz umetnega lesa. Za set s štirimi stoli iz trde plastike, ki je odporna na UV-žarke, bo treba odšteti od 300 do 400 evrov. Za leseno garnituro s šetimi stoli, pravzaprav so naslonjači, pa je cena približno 500 evrov. V tem cenovnem okviru je izbira zelo klasična, lahko bi rekli, že velikokrat videna. 

vrtne garniture | Avtor: Pinterest Pinterest

Če želimo bolj sodobno oblikovano vrtno garnituro, pa je cena precej višja. Razstegljivo mizo v celoti najrejeno iz aluminija in šest sodobno zasnovanih lahkih stolov, prav tako iz aluminija, so pa različnih barv, lahko kupimo za 1600 evrov, nekaj manj, 1300 evrov, bo treba odšteti tudi za sodobno oblikovan set iz akacijeveg lesa. 

vrtne garniture | Avtor: Pinterest Pinterest

Druga pot ureditve jedilnega kotička na vrtu pa je kombinacija različnih kosov iz različnih obdobij. K stari, masivni mizi, ki jo lahko najdemo na kakšnem zaprašenem podstrešju ali kleti sorodnikov ali prijateljev, lahko postavimo staro leseno klop. Oboje le dobro očistimo, po potrebi obrusimo in nalijimo ali premžemo z lazurnimi premazi.

 

K mizi postavimo stole iz različnih obdobij, lahko sp tudi popolnma različnih slogov in narejeni iz različnih materialov. Marsikaj lahko najdemo na bolšjem trgu, ponudbva je pa precejšnja tudi na specializiranih spletnih straneh. Tako bomo ustvarili povsem unikatno zunanjo obedovalnico, ki bo navduševala. 

vrtne garniture | Avtor: Pinterest Pinterest

Pika na i vsake vrtne garniture, ne glede na to, koliko smo zanjo plačali oziroma od kod so prišli posamezni kosi, pa so dodatki. Izbira sedežnih blazin je velika, manjkati ne sme romantičen ali pa eleganten prt oziroma namizni tekač, svečniki in kozarčki za sveče, s katerimi bomo ustvarili prijeten domačni ambient, vazice za sveže cevetje. Nikar ne pozabite tudi na vrtno osvetlitev. Izbira solarnih lučk različnih oblik, ki jih na mizo lahko postavite ali va vrveh obestie nadnjo, je res velika. Ne spreglejte Idej za vrtne garniture v galeriji zgoraj.

žar Kuhinja zunaj Pod streho Plin ali oglje? Tega bodo izbrali mojstri žara

 

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.