Pod streho > Na vrtu
16898 ogledov

Rastlina, ki odstranjuje strupene snovi

Rastline Profimedia
Čopasta zelenčica je znana po svojih čistilnih učinkih, saj aktivno prečiščuje zrak v našem domu.

Sobne rastline popestrijo vsak suhoparen prostor. Če ne maramo pretirano skrbeti za rastline, se odločamo za manj zahtevne, ki so lahko v senci ali pa na soncu. Prav tako jih lahko postavimo na poljubno mesto v domu.

Vseeno pa obstajajo tudi rastline, ki poleg svoje lepote prinašajo številne prednosti. Ena izmed teh je čopasta zelenčica ali klorofitum, ki ima čistilen, protimikrobni in antibakterijski učinek.

Učinek čopaste zelenčice

Ta rastlina ne zahteva veliko dela. Na svetlobi se njeni listi sčasoma obarvajo svetleje, v senci pa proge na listih postopoma izginejo.

rastlina | Avtor: Profimedia Profimedia
Čopasta zelenčica aktivno čisti zrak v prostoru in nevtralizira snovi, ki so škodljive človeku, kot so to fenol, benzen, formaldehid in drugi. Prav tako absorbira izpušne pline, zato je primerna za tiste, ki živijo v prometnih območjih. Sama rastlina je prav tako uporabna v kuhinji, saj aktivno absorbira ogljikov monoksid.

Uporabna je tudi v domu, kjer živijo kadilci, saj dobro nevtralizira tobačni dim.

Rastlina deluje protimikrobno in antibakterijsko, zato so tudi privrženci starodavne kitajske doktrine Feng Shui priporočali, da imate to rastlino doma.

Doma preživimo večino našega časa, zato je pomembno, da si ustvarimo prijetne bivalne pogoje. Čisti zrak pa je osnova zdravja, zato je dobro, če ga z čopasto zelenčico prečistimo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice