Pod streho > Nepremičnine
4588 ogledov

Mobilne hiške in drugo premoženje razvpite družine Zavašnik na dražbi

Lipa Pirniče
Furs je nedavno objavil pogoje dražbe šestih mobilnih hišk, ki si jih dražitelji lahko prej ogledajo. Izklicna cena je 5000 evrov. Na dražbi tudi že položeni tlakovci.

Gre za šest mobilnih hišk, ki jih je aprila finančna uprava zapečatila na posestvu znane družine Zavašnik v Spodnjih Pirničah. Hiške so velike nekaj več kot 28 kvadratnih metrov, s pokrito teraso, ki meri 12 kvadratnih metrov. Izklicna cena, ki jo je postavil Furs, je 5000 evrov, dražitelji pa jo bodo lahko dvigovali s korakom draženja 200 evrov. 

mobilna hiška Zavašnik | Avtor: arhiv Furs arhiv Furs
V objavi je navedeno, da sta v hiškah zgolj straniščna školjka in prha, druge opreme ni, saj kot je znano, so predstavniki Fursa že aprila zarubili vse premičnine, ki so bile v njih. Odpeljali so pohištvo, klimatske naprave, belo tehniko, televizorje. 

Dražba julja, varščina 500 evrov

Potencialni dražitelji si na podlagi telefonske prijave mobilne hiške pred dražbo lahko ogledajo. Ogled bo možen 20. junija, spletna dražba pa je razpisana za 17. julij. Sodelujejo lahko le tisti, ki se najpozneje tri delovne dni pred dražbo prijavijo in plačajo 500 evrov varščine.

mobilna hiška Zavašnik | Avtor: arhiv Furs arhiv Furs
Mobilne hiške se prodajajo po načelu videno – kupljeno, v oklicu javne dražbe pa je navedeno še, da so brez garancije, reklamacija kakovosti po prevzemu ni možna, kupec pa jo razstavi in odpelje na lastne stroške. 

Dražba že položenih tlakovcev

Dan po tem, 18. julija, bo pri Zavašnikovih potekala tudi dražba že položenih tlakovcev. Izklicna cena za približno 600 kvadratnih metrov teh je 6000 evrov. Tudi tlakovce prodajajo po načelu videno – kupljeno, brez garancije in možnosti reklamacije, kupec pa jih mora s površine odstraniti in odpeljati na svoje stroške. 

tlakovci družine Zavašnik | Avtor: arhiv Furs arhiv Furs
Poleg mobilnih hiš in tlakovcev bodo na dražbi še manjši kovinski kiosk z izklicno ceno 500 evrov, montažni objekt z izklicno ceno 2000 evrov, za enako ceno pa se bo začela tudi dražba rabljenega otroškega igrala. Ker so vse premičnine na istem naslovu, lahko sklepamo, da pripadajo družini Zavašnik. 

Obsojen na pet let, kazni nikoli ni odsedel

Kot smo že poročali, so Zavašnikovi kamp z mobilnimi hiškami postavili na nezazidljivem, najboljšem kmetijskem zemljišču, kar so že leta 2019 ugotovili na občini Medvode, zato so na pristojno inšpekcijo podali prijavo. Zemljišče je v lasti Franca Zavašnika, očeta Roberta Tomasa Zavašnika, ki je bil leta 2008 obstojen na petletno zaporno kazen zaradi povzročitve splošne nevarnosti. V gneči pred njegovo diskoteko Lipa so namreč umrla tri mlada dekleta, pet obiskovalcev pa je bilo poškodovanih. Zavašnik te zaporne kazni ni presedel, saj se je uspešno skril pred roko pravice in na prostosti počakal, dokler ni zadeva zastarala.

mobilna hiška Zavašnik | Avtor: arhiv Furs arhiv Furs
Vendar pa je bil razlog aprilskega obiska predstavnikov Fursa davčni dolg in več drugih glob inšpekcijskih služb. Skupaj naj bi znašale nekaj 100.000 evrov.


 

Komentarjev 7
  • Luksi 10:14 07.junij 2023.

    Po mojem Zavašnik res ni bil kriv, ampak so rabili grešnega kozla, da mu vse pripišejo. On nima pojma o varovanju, ki je kar kompleksna zadeva in ne moreš najeti dveh belikih čefurjev, da stojita pred vrati. On je najel ...prikaži več varnostno službo, ki bi morala imeti na razpolago profesionalce, ki se zavedajo, da je njihova naloga varovanje gostov, ne pa postavljanje z grožnjami in rinjenje nazaj. Katastrofo bi ustrezna ekipa z lahkoto preprečila, če bi gnečo razbili od zadaj.

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 09:35 07.junij 2023.

    A so čist prepričani da so mi zakonito odvzeli premoženje? Glede na naša sodišča se lahko zgodi da bodo čez par let ugotovili da so mu zasegli protipravno. In kaj bodo takrat kupci teh hišk naredili? Jim bo sodišče zaseglo ...prikaži več in vrnilo Zavašnik u. Butale

  • Pretnar27 08:12 07.junij 2023.

    Za moje pojme Zavašnik ni ničesar kriv in to, da so ga pač naredili za grešnega kozla, ne pomeni, da ni krivda povsem nekje drugje (občina, ki je dala uporabno dovoljenje za klub LIPA). Glede na to, da bil ravno ...prikaži več kar članek o nekem čefurju "Abramovu", ki je hladnokrvno ubil svojo partnerko in eni odrezal roko, pa bo zadeva augusta zastarala, ker je človek že 5x zamenjal odvetnika.. potem, povsem podpiram g.Zavašnika, ki ni nikogar ubil in je, v njegovem primeru, šlo za tragično nesrečo.