Pod streho > Nepremičnine
23624 ogledov

Ti dve slovenski hiši je javnost izbrala za najboljši

ohs
1/9
Miran Kambič
V okviru festivala Odprte hiše Slovenije so podelili nagrade za najboljše projekte, med njimi sta tudi dve družinski hiši.

Med skoraj 60 nominiranimi projekti, ki jih je v program uvrstila strokovna žirija, je javnost v kategoriji zasebnih objektov nagradi podelila dvema enostanovanjskima hišama.

ohs | Avtor: Miran Kambič Miran Kambič
Poleg ogledov v živo na arhitekturnem festivalu Odprte hiše Slovenije, je letos najširša javnost spet lahko glasovala za svoje najljubše projekte. Nominirani so bili vsi projekti, ki jih je strokovna žirija uvrstila v letni program. 

ohs | Avtor: Miran Kambič Miran Kambič
OHS Award je prva slovenska nagrada javnosti za realizirane arhitekturne dosežke avtorjem, lastnikom in izvajalcem. Ker je poslanstvo OHS približevanje dobre arhitekture in pomena kakovostno grajenega prostora najširši javnosti, nagrade izjemoma ne podeljuje stroka, temveč javnost, s čimer odseva svoje mnenje o slovenski arhitekturni produkciji in z njo vzpostavlja dialog.

Hiša MM

Avtorji: a2o2 arhitekti

hiša OHS | Avtor: Miran Kambič Miran Kambič

V središču Domžal je bila pred prenovo ena redkih še ohranjenih tipičnih hiš v naselju. Arhitekti so s prenovo ohranili identiteto stare stavbe in ji vdahnili novo življenje s sodobnimi funkcionalnostmi. Hiša predstavlja dober primer alternativnega in finančno primerljivega pristopa k prenovam hiš, ki je dolgoročno vzdržen. 

Hiša za pet Arhitektura Pod streho Slovenske hiše in stanovanja, ki si jih je vredno ogledati

Pri prenovi so notranjost hiše izčistili in obdržali elemente, ki ohranjajo ambient stare zgradbe. Novi posegi so odmaknjeni od starih zidov in se od njih ločijo tudi po materialnosti.

ohs | Avtor: Ana Skobe Ana Skobe

Enostanovanjska stavba Polica

Avtor: ARHI-TURA, Bojan Mrežar

Hiša predstavlja primer sodobne družinske hiše. Lokalno izbran les smreke in jelke ter glineni ometi v notranjosti dajejo objektu dodatno trajnostno vrednost. 

ohs | Avtor: Ana Skobe Ana Skobe
Objekt z bivalnimi prostori na nivoju terena in pomožnimi pod njimi dobro izkorišča obstoječi nagib terena. Nevkopan del je v celoti izveden iz lesene konstrukcije in obdan z leseno prezračevano fasado, ki je obdelana s sredstvom za pospešeno sivenje, s čimer je že na začetku dosežena trajno enakomerna barva lesa po celotnem obodu. 

ohs | Avtor: Ana Skobe Ana Skobe

Komentarjev 1
  • rd2dmk2 14:28 02.julij 2022.

    ko gledam ti dve hiši in nnjuni notranjosti se spomnim na eurovizijo..pa ne vem zakaj.