Pod streho
12360 ogledov

Za najdražja stanovanja v Ljubljani kupcev menda ne manjka

luksuzna stanovanja
1/9
center Šumi
Izbira nadstandardnih novih stanovanj je v Ljubljani kar precejšnja. Nedavno so objavili cene prestižnih stanovanj v dolgo pričakovanem Centru Šumi.

Na nedavni novinarski konferenci je vodstvo podjetja Šumijev kvart, ki je v lasti KD Group, razkrilo cene stanovanj v Centru Šumi, ki bodo vseljiva spomladi 2022. Najnižja cena kvadratnega metra bo štiri tisoč evrov, povzpela pa se bo tudi čez sedem tisoč evrov (DDV je vključen). 

Cene so izračunane za vsako stanovanje posebej

Cene so odvisne od lege stanovanja, nadstropja, razgleda. Pomembno je, do kam stanovalcem seže pogled. Iz stanovanj v prvem nadstropju naj ne bi bilo atraktivnih pogledov, iz višjih pa bodo lahko videli Ljubljanski grad, stolnico, Rožnik in vse do Krima.

luksuzna stanovanja | Avtor: center Šumi center Šumi
Tako bo cena za najcenejše dvosobno stanovanje v prvem nadstropju, veliko približno 60 kvadratnih metrov, 380 tisoč evrov. To je najnižja cena. Najvišjo ceno pa bo doseglo 165 kvadratnih metrov veliko stanovanje v šestem nadstropju, kar 1,2 milijona evrov. V cene so poleg DDV vključeni tudi shramba in parkirna mesta. 

Za 100 kvadratov veliko trisobno stanovanje v nižjih nadstropjih bo treba odšteti približno 420 tisoč evrov, za nekaj večje stanovanje s pogledom na Dramo pa 100 tisočakov več. V četrtem nadstropju cene precej narastejo, saj bo za 120 kvadratnih metrov veliko stanovanje, iz katerega se odpira pogled na Ljubljanski grad, cena že 720 tisočakov. 

V zadnjih dveh nadstropjih pa se cene začnejo pri 900 tisoč evrih in kot že rečeno, sežejo vse do 1,2 milijona evrov. 

Ni bojazni, da jih ne bi prodali

V Centru Šumi bo 96 stanovanj, od tega 16 dvosobnih s površino od 60 do 65 kvadratov, največ (66) bo tri- in štirisobnih, velika bodo od 100 do 120 kvadratnih metrov, 24 stanovanj pa bo še nekoliko večjih.  

luksuzna stanovanja | Avtor: center Šumi center Šumi
Po besedah direktorja Mihe Gostiša ni bojazni, da stanovanj ne bi prodali, saj je četrtina prodanih že zdaj. Stanovalcem bo v središču prvega nadstropja na voljo ozelenjeni atrij, imeli bodo receptorja, eno ali dve parkirni mesti, odvisno od velikosti stanovanja, te pa ne bodo smeli oddajati v kratkoročni najem, k čemur se bodo zavezali ob podpisu prodajne pogodbe.

Luksuzna stanovanja na več lokacijah v Ljubljani

Stanovanja v Centru Šumi pa niso edina luksuzna oziroma nadstandardna stanovanja, ki se prodajajo v Ljubljani. Podobnih, cenovno dražjih gradenj, je v prestolnici še nekaj. 

luksuzna stanovanja | Avtor: Park Devana Park Devana
Zahtevni, premožni kupci lahko izbirajo med stanovanji, kolikor jih je sploh še naprodaj, v stolpnici Peca, Vili Destino, Hiši Belin, Vili Murgle, Parku Devana in Koseškem oknu. 

Večinoma so to od 100 do 180 kvadratnih metrov velika penthouse stanovanja ali duplexi, s pripadajočimi velikim terasami in lepimi pogledi. Cene zanje pa od pol do enega milijona evrov oziroma krepko čez pet tisoč evrov na kvadratni meter. 

luksuzna stanovanja | Avtor: Vila Murgle Vila Murgle
Opremljena s kakovostnimi materiali, na ključ

Vsa stanovanja, tako investitorji na spletnih straneh, so izdelana na ključ, kar pomeni, da jih mora kupec le opremiti, v stanovanjih pa so že položene kakovostne talne obloge, največkrat parket in keramika, vgrajena so kakovostna okna in zunanja senčila, nekatera so opremljena tudi s prezračevalnim sistemom in pametno inštalacijo, nekatera pa se lahko pohvalijo z visoko energijsko učinkovitostjo in oceno A1.

luksuzna stanovanja | Avtor: Hiša Belin Hiša Belin
Medtem ko je izbire nadstandardnih stanovanj precej, pa po besedah nepremičninarjev, primanjkuje ponudbe klasičnih manjših novih stanovanj po dostopnejših cenah, po katerih je povpraševanje največje.

Več o nepremičninah najdete tukaj.

 

Komentarjev 2
  • Avatar olor
    olor 10:31 08.september 2020.

    Nihče se ne vpraša, od kje tem ljudem denar, ker z poštenim delo je bolj težko priti do tako drage nepremičnine.

  • jakec1575 10:20 08.september 2020.

    jap. Slovenija ima elito. ena je pošteno zaslužila. ena pa nakradla. Šumi pa je oblikovalski arhitekturni polom za center mesta. V resnih državah, kaj takega v centru ne bi dovolili. pri nas se vse da z lobiranjem ali podkupnino.

Sorodne novice