Pod streho > Varčna hiša
54165 ogledov

Genialen poceni trik za odpravo vlage na oknih

Vlaga na oknu Profimedia
Ker je pozimi velika razlika med temperaturo zunaj in temperaturo v stanovanju, se pogosto zgodi, da se na okenskih steklih pojavijo vodne kapljice ali kondenzirana para.

Seveda je dober razvlaževalec odlična izbira, prav tako prezračevalni sistemi in druge rešitve pri gradnji in obnovi. Imamo pa primere, ko želimo na hitro in poceni ali začasno zmanjšati kopičenje vlage na garažnem oknu, na steklu v prikolici ali predprostoru, ali pa nimamo dovolj finančnih sredstev za konkretno rešitev. V tem primeru boste veseli spodnjega nasveta ...  

Super facebook nasvet

Če se ta vlaga pogosto nabira na vaših oknih, lahko povzroči kopičenje vlage v prostoru in plesen na oknih, pa tudi na stenah in drugih površinah, zato velja preizkusiti trik, ki ga je uporabniku Facebooka ponudila gospa Hinch, njeno pravo ime je Sophie Hinchcliffe.

Vlaga na oknu | Avtor: Profimedia Profimedia

"Takšne kapljice se mi nabirajo na vsakem oknu v stanovanju in mislim, da je to zelo slabo. Nakup razvlaževalnika za vsak prostor pa se mi finančno ne izplača," je o svoji težavi zapisala ženska na Facebooku.

 

"V staro nogavico ali vrečko iz blaga nasujte mačji pesek in ga postavite na okensko polico. Rešitev je poceni in jo lahko uporabljaš leta in res pomaga," je odgovorila Linda in povedala, da njena družina čez zimo uporablja isto metodo v stari prikolici, poroča The Sun.

Starost, pomoč, nega, starostnik Slovenija Osebna negovalka izkoriščala starostnike in jim kradla Nasmeh Zanimivo Popotnik Najsrečnejši narod na svetu tega ne dela. Mi si česa tega ne predstavljamo.
Komentarjev 1