Pod streho > Varčna hiša
109695 ogledov

Končno dobra novica za številne odjemalce elektrike

Novice: Elektrika se bo dražila, to pripravlja vlada Profimedia
Sprva so dejali, da se bo cena podražila za dvakratnik, zdaj so sporočili, da bo zvišanje le 6-odstotno.

Energija plus elektrike ne bo podražila toliko, kot so sprva predvidevali, so sporočili včeraj.

Kot so pojasnili, dnevno spremljajo razmere na energetskih trgih in se uspešno soočajo z vsemi izzivi. Z vstopom HSE v lastniško strukturo Energije plus pa se že kažejo prvi učinki, so prepričani, "saj se je cena električne energije za obstoječe odjemalce Energije plus povišala zgolj za 6 % in ne za enkrat več kot je bilo sprva napovedano".

Uspelo jim je namreč optimizirati poslovanje, najti nove vire in povečati konkurenčnost produktov in storitev, so zatrdili, o novih cenah pa so odjemalce že obvestili.

Posvarili pa so, da bo pot do popolnega okrevanja še dolga. "Kaj se bo s cenami električne energije dogajalo do konca leta in še dlje, je v tem trenutku težko napovedati, saj je le to odvisno od makroekonomskih gibanj ter geopolitičnih razmer v naši bližnji okolici. Prav tako je v tem trenutku še nejasno, kako bo država posegla v trg električne energije, saj je eden izmed možnih ukrepov za boj proti draginji tudi regulacija cen električne energije," so pojasnili. Menijo, da bodo enake cene med dobavitelji "paralizirale" konkurenčnost, vendar so tudi na to možnost pripravljeni.

ogrevanje Ogrevanje Pod streho Izračunali smo, katero ogrevanje bo najdražje in katero se je najbolj podražilo

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 12
  • Skias 08:12 14.julij 2022.

    6% glede na bajne dobičke bi morali cene spustiti to pa ne bodo naredili saj na tak način država več pobere. Največji problem je, da se cena elektrike v Evropi regulira po ceni plina in ne po vsakem energentu posebej. ...prikaži več Večini energentov je ostala cena nespremenjena tako, da bi morala cena elektrike tudi. V enem članku je bilo zavedeno kako gen-i, ki je držacno podjetje prodaja kot posrednik iz nuklearke, ki je tudi državno podjetje elektriko po 6 kratni ceni. Zakaj moramo imeti posredno podjetje?

  • grega2 19:38 13.julij 2022.

    Zanimivo, pri nas je e-on podražil za 170%

  • Svobodnež 19:03 13.julij 2022.

    Seveda, takoj ko so videli, da GEN-I kljub podražitvi ostaja še vedno najcenejši dobavitelj, so potegnili "ročno zavoro", da ne bi izgubili še več odjemalcev.

Sorodne novice