Popotnik
2172 ogledov

Brezplačni kulturni dogodki v Ljubljani

Balet Labodje jezero
V Ljubljano se vrača Festival Junij, ki bo med 8. in 21. junijem ponujal več kot trideset brezplačnih kulturnih dogodkov za mlajše in starejše obiskovalce.

Mestna občina Ljubljana letos prireja že 10. Festival Junij, kjer bodo obiskovalci lahko uživali v umetniških prireditvah s področja plesa, gledališča in glasbe. Dopoldnevi in popoldnevi so posvečeni otrokom z gledališkimi predstavami, glasbenimi in cirkuškimi delavnicami ter koncerti, ob večerih pa bodo na sporedu koncerti z vrhunskimi glasbeniki, baletne predstave, mjuzikel in tudi cirkuška predstava.

SODELUJ V NAGRADNI IGRI OMV

Ljubljana iz ljubljanskega gradu. | Avtor: Anže Petkovšek Kongresni trg v Ljubljani. Anže Petkovšek
Šest tematskih dni, šest izkušenj

Letošnji festival se bo začel s predstavo baletne mojstrovine Labodje jezero na Kongresnem trgu. Nadaljeval se bo na različnih lokacijah, poleg Kongresnega trga bodo dogodke med drugim gostili tudi Pionirski dom, Mini teater, Mestno gledališče Ljubljana in Kino Šiška. Letos bo festival zajel tudi šest tematskih dni, ki bodo v celoti posvečeni izbrani tematiki:

  • Dan za rock (sobota, 9. 6) z Rock vasico in rock ustvarjalnicami ter koncertom skupine 8energy in koncertom posvečenim otrokom Rock mulčki z znanimi glasbeniki, na katerem bodo otroci iz Zavoda za gluhe in naglušne Ljubljana nastopali skupaj z znanimi slovenskimi glasbeniki (mdr. Klemen Klemen, Neisha, Tinkara Kovač, Dan D in Orlek)
  • Dan za ples (petek 15. 6.) s plesno intervencijo Dancers Without Answers, plesno predstavo Set and Reset/Ponastavitev in plesno predstavo Chorus
  • Impro dan (nedelja, 17. 6.) s predstavo Male impro šole, velikim finalom Šolske impro lige in predstavo impro gledališča Impro Liga All Stars 2018
  • Cirkuški dan (ponedeljek, 18. 6.) s lutkovno-cirkuško predstavo Rdeča kapica, cirkuškimi delavnicami in cirkuško predstavo skupine Lurrak Antzerkia iz Španije
  • Baletni dan (torek, 19. 6.) z Jutrom z ljubljanskim baletom (SNG Opera in balet Ljubljana) in večernim baletnim koncertom SNG Opera in baleta Ljubljana
 

A post shared by Domen Lorenz (@lorenzdomen) on

Film, mjuzikel in glasba

Drugi vrhunci festivala bodo predstava mjuzikla Rent v MGL, koncert ob otvoritvi Mednarodnega festivala Imago Sloveniae in Poletja v stari Ljubljani z državnim ansamblom Ruski kozaki iz Rusije in koncert elektronske glasbe glasbenikov Visionist iz Velike Britanije in Pedro Maia iz Portugalske. Nepozabno doživetje bo tudi koncert v Slovenski Filharmoniji Ko zaprem oči - slovenski film skozi glasbo.

Za promocijo jubilejnega 10. Festivala Junij so v Mestni občini Ljubljana pripravili posebno aplikacijo znotraj družbenega omrežja Facebook, in sicer pogovornega robota gospodično KUL, ki bo na voljo za klepet vse dni in ure v času trajanja festivala. "Chatbot" bo vam odgovarjal na vsa možna vprašanja povezana s festivalom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.