Popotnik
3146 ogledov

Britanski časnik opeva ta slovenski kraj

Britanski tabloid Daily Mail je razkril seznam letošnjih 50 najlepših krajev na svetu, pri čemer je odlično 5. mesto zasedel tudi slovenski kraj.

Pri britanskem tabloidu Daily Mailu so objavili seznam 50 najlepših svetovnih krajev in na 5. mesto uvrstili gorenjski biser Bled. V prispevku so zapisali, da je Bled del osupljivih Julijskih Alp, namenjen pravljicam, in pri tem izpostavili legendarni otok sredi jezera, na katerem je cerkvica Kraljice Marije. 

 | Avtor:

Letališče Brnik posledice pandemije Popotnik Slovenija zgublja stik s svetom Priznanja so se pri Turizmu Bled seveda zelo razveselili in dodali, da so britanski gostje na Bledu že leta med najštevilčnejšimi obiskovalci. Po številu nočitev, teh je 100.000 na leto, se namreč z Nemci menjajo na prvem in drugem mestu. "Letošnje leto je seveda izjema, saj dobršen del leta niso mogli do nas," so še dodali. 

Na lestvici 50 najlepših krajev na svetu, ki si jo lahko ogledate TUKAJ, so se med drugim znašli še Machu Picchu, Benetke, Veliki kanjon, grški otok Zakintos, Mrtvo morje, Pariz, Marakeš, Mostar in Positano. Med top deset najlepših pa so pri Daily Mailu uvrstili:

1. mesto: naravni park Torres del Paine, Čile

2. mesto: Ferske otoke

3. mesto: Narodni park Grand Teton, Wyoming

4. mesto: reko Li, Kitajska

5. mesto: Bled, Slovenija

6. mesto: Veliki koralni greben, Avstralija

7. mesto: narodni park Banff, Kanada

8. mesto: Otočje Palawan na Filipinih

9. mesto: Highlands, Škotska

10. mesto: Kyoto, Japonska.

Jezero Jasna Kranjska Gora Instagram Popotnik To so najlepše fotografije Slovenije
Komentarjev 1
  • Friderik1950 14:15 06.november 2020.

    Nebi rad napisal kaj grdega, a lahko rečem, da me v tej luknji obkroženi s hribi zagrabi kar neka tesnoba. Ko pa pogledam še cene, pa zgrabi tesnoba še mojo denarnico. Kakorkoli že, za mene je vsak kraj v Slovenskih ...prikaži večih goricah dosti lepši, jaz jim pravim kar Slovenski Kornati. Lahko, da pa se tudi motim. Ne vem.

Sorodne novice