Popotnik
4467 ogledov

Covid pogoji za Avstrijo. Pozor, na Dunaju še strožji ukrepi!

Avstrija mejni prehod Epa
Če načrtujete oddih ali nakupovanje v Avstriji, preberite spodnje ukrepe.

"V Avstriji je v vseh javnih zaprtih prostorih od 24. 3. naprej spet obvezna uporaba mask tipa FFP2. To velja med drugim tudi na področju prevoznih sredstev, vzpenjač, trgovine, kulturnih in prostočasnih obratov, gastronomije (razen za mizo), nastanitvenih objektov in tako dalje," pojasnjujejo v Avstrijski turistični organizaciji.  Dodajajo, da otroci do 6 let ne potrebujejo maske: "Otroci med 6 in 13 let lahko uporabljajo navadno tekstilno masko. Maska tipa FFP2 je obvezna za starejše od 14 let."

Pojasnjujejo, da lahko na določenih področjih upravljalci odločijo, če zahtevajo masko tipa FFP 2 ali PCT-pogoj: "To velja na področju nočnih lokalov, vključno z zabavami Après-Ski ter na prireditvah, ki potekajo v zaprtih prostorih in imajo več kot 100 obiskovalcev, brez določenih sedišč."

Za vstop v državo velja pravilo PCT.

Avstrija | Avtor: Epa Epa

Opozarjajo pa, da veljajo na Dunaju ostrejši ukrepi:

· Na Dunaju prav tako velja PC-pravilo na področju gastronomije, vključno z nočnimi lokali in pri dvoranskih športih.

· Izjema so otroci, pri katerih velja tudi testiranje. Testiranje je obvezno za otroke od 6 let. Pri otrocih, mlajših od 12 let, velja PCR-test (ki ni starejši od 72 ur) ali antigenski test (ki ni starejši od 48 ur). Otroci med 12. in 15. letom starosti potrebujejo PCR-test, ki ni starejši od 48 ur (v kolikor niso cepljeni ali preboleli).

Trst Po 1. aprilu Popotnik To potrebujete za vstop v Italijo

Kako je z veljavnostjo PCT?

Tam, kjer velja PC- oziroma PCT-pravilo, je veljavnost sledeča:

· PCR-testi veljajo 72 ur (na Dunaju le 48 ur), antigenski testi veljajo 24 ur (na Dunaju veljajo le za otroke mlajše od 12 let).

· Cepljenje z dvema odmerkoma velja 180 dni oz. 210 dni za osebe, ki so mlajše od 18 let.

· Cepljenje z enim odmerkom: Cepljenje z enim odmerkom cepiva proizvajalca Johnson & Johnson ni več veljavno, za PC-pogoj je potreben drugi odmerek. To potem velja 180 dni oz. 210 dni za osebe, ki so mlajše od 18 let.

· Tretji odmerek (poživitveni odmerek) velja 270 dni. Med drugim in tretjim odmerkom mora preteči vsaj 90 dni.

· Dokaz o prebolelosti je lahko potrdilo o prebolelost, zdravniško potrdilo o preboleli infekciji (mora biti potrjeno s PCR-testom) ali odločba o izolaciji. Veljavnost: 180 dni. Potrdilo o prisotnosti protiteles ne velja kot dokazilo o prebolevnosti.

· Za prebolevnike velja prvi odmerek cepiva 180 dni oz. 210 dni za osebe, ki so mlajše od 18 let.

Omikron cepljenje testiranje | Avtor: Profimedia Profimedia

· Priznana so le cepiva, ki so odobrena s strani agencije EMA. To so trenutno: BioNtech/Pfizer, AstraZeneca, Johnson & Johnson, Moderna in Novavax.

Komentarjev 9
  • Avatar VENET
    VENET 10:49 03.april 2022.

    https://www.logicno.com/politika/vlade-eu-u-tajnosti-pripremaju-produzavanje-odluke-o-digitalnom-covid-certifikatu.html, in https://ec.europa.eu/info/law/better-regulation/have-your-say/initiatives/13375-Extension-of-EU-Digital-COVID-Certificate-Regulation_sl. Če koga zanima....

  • QSprm 15:39 02.april 2022.

    Radikalni Korona fundamentalisti vseh dezel so koncno nasli skupni modus operandi. Kar jim je skupno je to, da so vsi skupaj vec kot zreli za obtozbe zaradi zlocinov proti clovestvu. Nacisoidni severni sosedje ne morejo skriti genov zloglasnih prednikov. Samo ...prikaži več malce so se potuhnili zadnjih 80 let. Cemu neki si kdorkoli vzame unih 14 minut in gre volit to isto garnituro notoricnih bebcev, ki bodo kljub leporecenju in sprenevedanju pred kamerami, poceli tocno iste grozote in perverzije.

  • Tammy_Khang 11:11 02.april 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎