Popotnik
6675 ogledov

Deset top destinacij za medene tedne v 2020

Kaladi, Kythira, Grčija
1/2
Profimedia
Načrtujete v prihajajočem letu romantično potovanje? Preverite, katere destinacije so v prihajajočem letu po podatkih turističnih agencij najbolj in.

Številne spodaj omenjene destinacije so že leta na lestvici najbolj priljubljenih destinacij za romantično potovanje, mednje spadajo denimo Havaji, Italija, Francija in Grčija.

havaji | Avtor: Shutterstock Shutterstock

Nekatere destinacije pa so se na lestvico povzpele šele pred kratkim, predvsem zahvaljujoč socialnim omrežjem. Fotografije srečnih parov v romantičnih krajih spodnjih desetih držav so tako pravljične, da jih želijo na lastni koži občutiti številni mladoporočenci.

Italija prva na lestvici

Prva na lestvici portala Wedding Wire je naša zahodna soseda, na seznam jo najbrž postavljajo tudi zaradi številnih filmskih romantičnih uspešnic.

Zakaj se ne bi res na medene tedne odpravili kar k naši sosedi in privarčevali pri stroških za pot? Turistični agenti opažajo, da se za medene tedne v Italiji pari odločajo v izvensezonskih mesecih, kot so april, maj, september in oktober, da se izognejo množicam turistov in visokim cenam.

Toskana, mak | Avtor: Shutterstock Shutterstock

Kot drugo na lestvici predlagajo Antarktiko, njena priljubljenost za medene tedne je narasla v zadnjih letih, gre pa predvsem za potovanja z luksuznimi ladjami. Križarjenja se sicer izvajajo le od novembra do marca.

Tretja na seznamu je Grčija, ki tam kraljuje že zelo dolgo, saj se lahko tu mladoporočenci res sprostijo, tako v obleganih kot bolj osamljenih romantičnih kotičkih.

Balos, Kreta Popotnik Najlepše grške plaže po izboru Guardiana

Tudi za pustolovce

Vse bolj priljubljena je tudi Južna Afrika, kjer sta v ospredju pustolovščina in spoznavanje drugačne kulture.

Zahodna obala, Južna Afrika | Avtor: Profimedias 5. Južna Afrika Profimedias

Maldivi so pravljična destinacija za tiste mladoporočence, ki iščejo čudovite sončne zahode s terase zasebne luksuzne vile, obenem pa tudi zanimive dogodivščine na morju in pod njegovo gladino.

Maldivi | Avtor: Profimedias Profimedias

Havaji so retro klasika, ki kar ne gre iz mode, tu imate tudi obilico možnosti za romantične avanture, kot so izleti s helikopterjem ali jadralnim letalom ob najlepšem sončnem zahodu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

하와이스냅📷 나만 물에 빠짐 후....

A post shared by 인주 (@inzoogi_m) on

Za medene tedne brez stresa je tu v letu 2020 Bali, ki vas bo navdušil s pravljičnimi plažami in mirnimi ter prijaznimi domačini.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#bali #holiday #holidaymood #baliswing

A post shared by Dyah Novita Eka Santi, S. Pd (@dyahimran) on

Proti koncu lestvice desetih naj destinacij za medene tedne v 2020 najdemo tudi raznoliko in pustolovsko Avstralijo, kjer lahko pari doživijo skoraj vse. A bo Avstralija zaradi požarov, ki divjajo že več mesecev in so uničili že 2.000 domov in ubili 25 ljudi ter na milijone živali, najbrž izpadla iz lestvice za 2020. 

Avstralija | Avtor: Gregor Prebil Gregor Prebil

Vse bolj priljublejna je tudi Antigva, za katero domačini pravijo, da ima 365 plaž. Po eno za vsak dan v letu.

Trenutno zelo vroča destinacija je tudi Tajska, ki velja za varno, ugodno in gostoljubno državo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.