Popotnik
7750 ogledov

Dih jemajoče razgledne ploščadi, ki jih morate obiskati

Stubnerkogel Profimedia
Pri naših severnih sosedih lahko na več točkah okusite, kako izgleda opazovanje pokrajine s ptičje perspektive.

Pri Avstrijski turistični organizaciji so podali predloge za številne razgledne ploščadi, ki resnično jemljejo dih. Poglejte v globino in začutite adrenalin ...

"Če ste med tistimi, ki bi radi občudovali veličasten gorski svet v Avstriji od zgoraj, boste v SalzburgerLandu našli kar nekaj točk na skorajda vrtoglavi višini," pojasnjujejo pri Avstrijski turistični organizaciji.

Na gori Stubnerkogel v dolini Gasteinertal vodi 140 metrov dolg, rahlo zibajoč viseč most na 2.300 metrov visoko razgledno ploščad »Glocknerblick«. Kot pravijo, je dobila ploščad ime po razgledu, saj boste lahko z nje opazovali tudi Veliki Klek, ki je s svojimi 3.798 metri najvišja gora v Avstriji.

 

Prav tako vabi razgledna točka »Talblick« na gori Stubnerkogel: "V lepih razgledih boste lahko uživali tudi kot pohodniki na pohodniški poti »Felsenweg«, ki je dobro varovana in vodi vzdolž skal od gorske postaje gondole Stubnerkogelbahn. Čez rešetkasta tla lahko opazujete svet v globini, nato pa se boste po visečem mostu podali naprej do naslednje razgledne ploščadi." Več informacij o razglednih ploščadih na gori Stubnerkogel v dolini Gasteinertal najdete na spletni strani www.skigastein.com.

Še višje, na višini 3029 metrov, se nahaja panoramska ploščad „Top of Salzburg“ na gori Kitzsteinhorn v Kaprunu. Ta razgledna točka, s katere bo vaš pogled segel daleč čez gore in ledenike, vam bo omogočila, da boste še posebej začutili lepote visokogorja. Razgledno ploščad lahko dosežete zelo udobno, saj se nahaja ob gorski postaji vzpenjače. Več informacij o razgledni ploščadi najdete TUKAJ.

Razgledna ploščad s steklenim dnom

Pri Avstrijski turistični organizaciji vabijo tudi na goro Dachstein. Razgledna ploščad s steklenimi tlemi spada med najbolj spektakularne v alpskem prostoru: "Nahaja se ob gorski postaji Dachstein na višini 2700 metrov. Pogled 250 metrov navzdol v globoko padajočo skalnato steno je osupljiv vsaj toliko kot horizontalni pogled na gorski svet. Okrog ploščadi se nahajajo številni beli vrhovi, delno zasneženi in delno zaledeneli."

Idejo pa imajo tudi za obiskovalce, ki želijo izkusiti še več adrenalina. Ti se lahko sprehodijo po visečem mostu Dachstein Hängebrücke: "Ta se nahaja nad 400 metrov globokim prepadom in vodi do razgledne točke »Treppe ins Nichts«. Tam se lahko po štirinajstih ozkih stopnicah spustite navzdol na stekleno ploščad, ki sega daleč čez skalo. Tudi od tukaj bo pogled na gore in doline daleč spodaj naravnost osupljiv."

Na gori Hochkar v regiji Mostviertel v Spodnji Avstriji pa se nahaja 62 metrov dolg viseč most, ki je del panoramske ture "360 Grad Skytour".

Hochkar | Avtor: Profimedia Profimedia

"Gre za dobro zavarovano pustolovsko pot, ki vodi do najvišje razgledne ploščadi v Spodnji Avstriji. Prvi del panoramske ture „360 Grad Skytour“ boste udobno premagali s sedežnico Hochkar. Ob gorski postaji se prične skoraj kilometer dolga krožna pot. A preden po stopnicah Hochkar dosežete razgledno točko na 1700 metrih nadmorske višine, se morate podati po 62 metrov dolgem in ozkem visečem mostu, ki je napet čez prepad," opisujejo.

Dodajajo, da bo preizkušnja poguma poplačana z razgledno ploščadjo, s katere se ob lepem vremenu razprostira pogled čez več kot sto dvatisočakov in na sto metrov navpično padajočo skalnato steno.

Pot nazaj vodi po skalnati poti in nato ponovno po mostu. Kdor želi nadaljevati, se lahko vzpne na bližnji vrh gore Hochkar, ki je visoka 1808 metrov.

Komentarjev 2
  • Claudette_Soliz 14:20 26.julij 2022.

    Google je za vsak dan spletnega dela od doma plačal od 400 do 800 dolarjev. V prvem mesecu sem od Googla doma prejel 21.758 $ in 29.467 $ zadnje plače za 3 ure dela na dan...glej več informacij ...................>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝐂𝐚𝐬𝐡𝐝𝐨𝐰.𝐂𝐨𝐦

  • Avatar Amber_Tyers
    Amber_Tyers 09:05 26.julij 2022.

    Najboljša ponudba ... Google je za vsa spletna sdela od doma plačal 638 do 957 dolarjev na dan. Moja mlajša sestra je bila dva meseca brez dela, prejšnji mesec je bil njen ček 28537 dolarjev, tako da je delal doma ...prikaži več 3 ure dela na dan in zaslužil sčasoma lahko še večja ... Tako sem začel ................ >>>>>>>>>>>>>>>>> www.ordcash.com

Sorodne novice