Popotnik
13527 ogledov

Dih jemajoči most rezerviran za pešce

516 Arouca
1/7
Profimedia
Čeprav je koronakriza zdesetkala naša potovanja, o njih lahko še vedno prosto sanjarimo in že delamo plane za potovanja v 2020.

Eden takšnih krajev, ki si ga boste zagotovo želeli obiskati, je letos odprti najdaljši viseči most za pešce v Evropi, ki se nahaja na Portugalskem.

516 Arouca | Avtor: Profimedia Profimedia

Poimenovali so ga kar 516 Arouca, kar sporoča, da je dolg kar 516 metrov. Da se boste po mostu sprehodili, vam bo vzelo kar nekaj časa, razgledi in občutki pa so edinstveni. Most je zgrajen v geoparku Arouca in je obešen 175 metrov nad reko Pavia. Povezuje pa dva hriba z granitnimi stenami.

 

516 Arouca | Avtor: Profimedia Profimedia

Most je zgradil Inštitut za raziskave in tehnološki razvoj za gradbeništvo, energijo, okolje in trajnost kot turistično atrakcijo za območje Arouca. Sprehod po njem ponuja pogled na sotesko Pavia in proti bližnjemu slapu Aguieiras.

516 Arouca | Avtor: Profimedia Profimedia

Struktura velja zdaj za najdaljši viseči most za pešce v Evropi, saj je presegel švicarski 494-metrski most Charles Kuonen, ki je bil dokončan leta 2017.

 

 

Postani popotnik in raziskuj svet z nami.

Komentarjev 1
  • Slavko Krizman 12:20 11.september 2021.

    "Čeprav je koronakriza zdesetkala naša potovanja, o njih lahko še vedno prosto sanjarimo in že delamo plane za potovanja v 2020." ,žurnal strikes again...zgleda,da imamo tudi stroj za potep v preteklost.....kvazi novinarčki