Popotnik
1158 ogledov

Foto: Tako izgleda prenovljen hotel

Central hotel
1/12
Anže Petkovšek Prenovljeni Central hotel brez recepcije in sobo s futurističnimi spalnimi kapsulami.
V sedmem nadstropju lahko bivajo gosti kar v spalnih kapsulah.

"Central hotel, ki posluje pod okriljem skupine Union hotelov, je nova futuristična zvezda slovenske turistične ponudbe. Zasnovan v skladu s hotelskimi trendi prihodnosti (»future hotels«) bo gostom milenijske generacije nudil novo izkušnjo bivanja, zabave, druženja, »co-workinga« in interakcije z osebjem," ga opisujejo upravljalci. 

Po njihovih navedbah sodi med ključne unikatne elemente hotela mobilno podprta izkušnja za goste, ki prijavo v hotel opravijo z mobilno aplikacijo, s pomočjo katere se tudi gibljejo po hotelu in komunicirajo z osebjem: "Prvič v Sloveniji obiskovalci lahko bivajo v spalnih kapsulah, ki se nahajajo v 7. nadstropju hotela, le nekaj korakov od restavracije in terase Rooftop@Central, ki navdušuje s pogledom na Ljubljanski grad."

Central hotel | Avtor: Anže Petkovšek Prenovljeni Central hotel brez recepcije in sobo s futurističnimi spalnimi kapsulami. Anže Petkovšek

Urbani glamping

Kot pojasnjujejo, omogoča mobilna aplikacija Central hotela prijavo prek pametnega telefona, služi kot digitalni ključ za hotelsko sobo, omogoča prosto gibanje po hotelu in neposredno komunikacijo z osebjem. V skladu z vedno večjim pomenom prijaznega odnosa do narave v hotelu ni plastičnih stekleničk in papirnega poslovanja. Gostje pa si za raziskovanje Ljubljane lahko izposodijo skiroje.

Velika posebnost hotela je 10 spalnih kapsul – futurističnih prostorov za bivanje, ki omogočajo urbani glamping v središču Ljubljane. V kapsulah se poleg udobnega ležišča nahaja televizija, radio, sef, ogledalo, LED zaslon, USB priključek in hitra Wi-Fi povezava, zunaj kapsul pa se gostje sproščajo v »lounge« prostoru za urbane »glamperje«.

Central hotel | Avtor: Anže Petkovšek Prenovljeni Central hotel brez recepcije in sobo s futurističnimi spalnimi kapsulami. Anže Petkovšek
"Z novim konceptom Central hotela smo ustvarili popolnoma novo turistično doživetje Ljubljane. Zasnovan je kot prvi hotel za novo generacijo turistov, popotnikov in tako imenovanih »hipsterjev«, ki želijo sproščeno, avtentično, urbano in družabno namestitev, brez formalnosti klasičnih hotelov," je komentiral Matej Rigelnik, glavni izvršni direktor, Union hoteli, d.d.

Ljubljana je bogatejša tudi za nov prostor urbane kulture in druženja – Rooftop@Central, ki se nahaja v 7. nadstropju hotela in ponuja čudovit razgled na Ljubljanski grad. V popoldanskem in večernem času bo bar s teraso, ki je idealno mesto za srečanja, »co-working« in sproščeno druženje, na voljo tudi zunanjim obiskovalcem.

"Skupni prostori v 7. nastropju hotela predstavljajo centralno točko naše izkušnje za goste. V baru, ki ga odlikuje eksotična svetlobna tapeta in prijetna notranja oprema, in na terasi z izjemnim razgledom na mesto se bodo obiskovalci od blizu in daleč lahko sprostili, kovali nove načrte, delali in družili. Rooftop@Central je nova urbana džungla za mestne leve in levinje," je dodala Maja Manojlović, Experience Officer v Central hotelu.

Central hotel | Avtor: Anže Petkovšek Prenovljeni Central hotel brez recepcije in sobo s futurističnimi spalnimi kapsulami. Anže Petkovšek

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.