Popotnik
29989 ogledov

Foto: takšna je čisto nova atrakcija v Sloveniji

Iztok Medja: nova pot
1/2
Iztok Medja
Samo pot na ogromen stolp je dolga več kot pol kilometra ...

"Pot med krošnjami leži v osrčju mogočnih pohorskih gozdov, na vrhu Rogle, na nadmorski višini 1517 metrov," opisujejo na uradni spletni strani nove slovenske poti, ki jo bodo uradno odprli ta konec tedna (20. septembra). 

Ob odprtju Poti med krošnjami Pohorje pripravljajo tudi delavnice, igre in ustvarjalnice za otroke, ki se jim lahko pridružijo odrasli.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Have you ever wanted to see what it's like to be high among the trees? Now you can! 🌲🌲🌲 On September 20th, the Treetop Walk @potmedkrosnjamipohorje will open its doors. You can enjoy the marvelous view from the 35 m tall observation tower and take a walk 20 m above the ground. Are you interested? Swipe to see more photos by @iztok_medja. #ifeelsLOVEnia #myway #rogla #potmedkrosnjami #treetopwalk #lovetheoutdoors #wanderlustcontest #wanderlustescapes #theglobewanderer #choosemountains #outdoorproject #TrekkingToes #mountainstones #theoutbound #takemoreadventures #theoutdoorfolk #adventureanywhere #modernoutdoors #stayandwander #wildernessculture #travellingthroughtheworld #thegreatoutdoors #visualsoflife #wanderout #getoutstayout #bravogreatphoto #capturedconcepts #timeoutsociety #diewocheaufinstagram #folkgreen

A post shared by Feel Slovenia (@feelslovenia) on

 

Pot vam bo pokazala, zakaj je pohorska narava edinstvena: "Skupaj bomo spoznali drevesa krajevnih gozdov vse od korenin do vrhov krošenj. Postali boste delček gozdnega življenja ter se srečali s številnimi živalmi in rastlinami, ki jih ne boste našli nikjer drugje."

Kilometer dolga pot vas bo popeljala skozi raznolik gozd, kjer se boste učili tudi o naravnih procesih v gozdu, o tem, kako jih zaščititi in o zanimivih dejstvih, ki vam bodo pomagala razumeti, kaj gozd in njegovi prebivalci potrebujejo za življenje in uspevanje.

Dih vam bo vzel pogled s 37 metrov visokega stolpa, zahvaljujoč kateremu boste uzrli veličastna drevesa, stara na ducate ali celo več kot sto let, na dosegu roke.

Če raje raziskujete sami, snovalci poti svetujejo, da uporabite številne informacijske table, ki so del Poti med krošnjami in s katerimi lahko vsako izmed točk na vodoravnem delu sprehajalne poti preučujete nemoteno: "Izobraževalni in didaktični elementi bodo obogatili in razširili vaše znanje o naravi, njeni zaščiti in vlogi gozda. Ne le za naše najmlajše obiskovalce, temveč tudi za mlade po srcu, ki še niso izgubili stika s svojo pustolovsko stranjo, so na voljo doživljajske postaje z vrvnimi elementi na višini 24 metrov."

Če pridete z avtomobilom, zapustite avtocesto na izvozu Slovenske Konjice, nato sledite prometnim znakom za Slovenske Konjice, Zreče in končno Roglo. Od avtocestnega izvoza do Rogle boste potrebovali približno pol ure (25 kilometrov). Ob obisku z avtom lahko vaše vozilo pustite na parkitišču na Rogli, ki je med Potjo med krošnjami in Hotelom Planja. Preprosto sledite znakom za parkirišča.

Z vlakom je najbližje do Celja (če prihajate z zahoda, iz Ljubljane) ali Poljčan (če prihajate z vzhoda, iz Maribora), od koder prestopite na avtobus do Zreč in nato na drug avtobus do Rogle. 

Psom vhod na pot ni dovoljen, lahko pa jih pustite pri vhodu v za to namenjenih pasjih hiškah. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Narava, kot jo vidijo ptice. ❤🌲 Se vidimo v petek. 😊 #potmedkrosnjami #potmedkrosnjamipohorje #rogla

A post shared by Pot med krošnjami Pohorje (@potmedkrosnjamipohorje) on