Popotnik
3329 ogledov

Gradili bodo Italijani: Takšne bodo nove terme v Goriških Brdih

Terme v Goriških brdih
Italijanski investicijski fond je podpisal pismo o nameri investiranja v projekt.

Italijanski investicijski fond Private Value Capital Management d.o.o. s sedežem v Novi Gorici je v Vili Vipolže podpisal pismo o nameri investiranja v projekt „Spa Resort Terme Brda“.

"Gre za projekt širšega regijskega in čezmejnega pomena, ki bo poleg prepoznavnosti širši regiji doprinesel gospodarskega elana in številne nove zaposlitve," so zapisali pri Občini Brda. 

Projektno idejo je predstavil videmski arhitekt briških korenin Alessio Prinčič, profesor docent na ljubljanski Fakulteti za arhitekturo. "V osrčju Brd bo nastal edinstven turistično zdraviliški center s kopico ambulant, od lepotnih do wellness ter rehabilitacijskih, kompleksom bazenov, več kot 100 sobami, apartmaji, razgledno ploščadjo in 45 metrov visokim razglednim stolpom, kongresno dvorano, restavracijami in butičnimi trgovinami," razlagajo pri občini. "Resort, ki se bo arhitekturno povsem zlil z briško pokrajino, bo neke vrste mesto v malem, investicija pa je vredna nekaj več kot 50 milijonov evrov."

"Tu dobimo pristne lokalne produkte, dihamo čist zrak"

„Briški ljudje so bili sposobni obdržati, ohraniti, naravo. Tukaj dobimo pristne lokalne produkte, dihamo čist zrak, doživimo mir. Tukaj lahko poslušaš tišino, domačnost: traktorje, škržate, kako se ljudje kličejo iz griča na grič," je povedal Guiseppe Foranelli, odgovorni koordinator projekta. "Tu imamo vse, kar turist išče. To lokacijo vidimo kot točko pobega od vsakdanjega stresnega življenja. Zame in za investitorje Brda predstavljajo to edinstveno točko preprostega življenja."

Upravitelj italijanskega investicijskega fonda Andrea Accattino je povedal, da ima fond sedeže v več evropskih državag. "Med drugim investiramo tudi v turistične strukture, projekt „Spa Resort Terme Brda“ pa bi bil prvi na območju Slovenije in Furlanije Julijske krajine,“ je dejalAccattino, ki je danes v imenu fonda podpisal pismo o nameri investiranja. Dodal je, da ima fond že en resort na otoku Pantelleria, dva projekta sta tik pred realizacijo, in sicer v emilijskih Apeninih, v letu 2021 pa naj bi se odvil tudi projekt na Siciliji. „Naši projekti imajo točno določene ciljne goste: na Pantelleriji ljubitelje morja, v Ponte di Legno ljubitelje smučanja, preostali projekti, ki se bodo odvili v kratkem pa dajejo prednost enogastronomiji na Apeninih.“

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • jezero 12:17 12.januar 2020.

    V Prekmurju kraljujejo Mađari, Brda ponujajo Italijanom: In mislimo, da samo druščina JJ zagovarja narodno izdajstvo.

  • Avatar Maja Kajza
    marelica 07:51 12.januar 2020.

    Od kod bodo pa toliko vode dobili, kot opisujejo v načrtih ? no mene ta predstavljena arhitektura spominja na krematorij.

  • dd 08:30 11.januar 2020.

    Arhitektura, ki z oboki spominja na arabski svet in dodan minimalizem, ter steklen stolp, v brda sploh ne spadajo. Upam, da tega ne bodo zgradili.