Popotnik
21693 ogledov

Hrvaška se hvali s to pridobitvijo

Most na Pelješac Profimedia
Slovesna otvoritev naj bi bila 26. julija.

Na Hrvaškem bodo most na polotok Pelješac in 25 kilometrov povezovalnih cest bodo uradno odprli 26. julija, je razkril hrvaški časnik Večernji list. Slovesnega odprtja mostu se bo po pisanju časnika udeležila tudi predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen in nekateri drugi visoki evropski predstavniki.

Gradnja mostu, ki je minuli teden dobil tudi uradno ime - Pelješac, dolg pa je 2404 metre, se je po 1277 dneh končala konec januarja letos. Ko bodo končane še povezovalne ceste, bo Hrvaška prvič v zgodovini samostojne države povezana v enotno celoto, saj skrajni jug države ne bo več ločen od matice.

Gradbeniki morajo sicer končati še nekatere druge povezovalne ceste in tehnično zahtevno stonsko obvoznico. Stonsko obvoznico bodo po zdajšnjih napovedih končali do konca tega leta. Skupno bodo zaradi pelješkega mostu zgradili 32,5 kilometra novih državnih cest.

Slovesno odprtje bodo poleg visokih evropskih predstavnikov zaznamovali tudi varaždinski branitelji. Člani Kluba varaždinskih braniteljev 1991-1995 so se danes tako že napotili v Vukovar, od koder bodo peš nadaljevali skupno 1000 kilometrov dolgo pot do Komarne, s tem pa bodo obeležili odprtje pelješkega mostu, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Hrvaška plaža Počitnice Popotnik Nemec ogorčen nad cenami na Hrvaškem
 

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 2
  • diaz 00:45 18.junij 2022.

    Pozdravljeni, ponudba posojila med resnimi in poštenimi posamezniki v 72 urah. Za vse vaše finančne težave sem vam še naprej pripravljen pomagati. moj kredit je odprt za posameznike in podjetja, ki so sposobni spoštovati pravico do financiranja in pogodbo, ki ...prikaži več jo bomo morali podpisati. kontaktirajte me po e-pošti: pecniksuzana0@gmail.com

  • Ender3 18:01 17.junij 2022.

    Kaj bi bilo, če ne bi omenjali sosedov, plačani ste, da jim delate reklamo.