Popotnik
3582 ogledov

Ideja za popoln izlet za otroke in odrasle

Vulkanija Doživljajski park Vulkanija
Ob obisku doživljajskega parka Vulkanija prejmete tudi vstopnico za največji grad na Slovenskem, ogledate pa si lahko še kamnolom bazaltnega tufa …

Slovenija je polna čudovitih kotičkov, ki navdušujejo tako otroke kot odrasle. Eden takšnih je Doživljajski park Vulkanija, ki izhaja iz naše pradavne zgodovine. Na Goričkem je pred tremi milijoni let bruhal vulkan, zato so ga prikupno oživili v Doživljajskem parku Vulkanija.

Dogodivščina v parku traja približo uro in pol, najmlajše pa ob odkrivanju vulkanskega podzemlja spremlja krtek Oli.

Doživljajski park Vulkanija je odprt od torka do nedelje, ob ponedeljkih je zaprt. V času krompirjevih počitnic bo Vulkanija odprta od ponedeljka do nedelje med 10. in 18. uro, zaprto bo prvega novembra. Naslov za GPS je: Grad 174, 9264 Grad.

Zakaj prav Vulkanija

V Vulkaniji boste na zabaven način spoznali, kako delujejo sile Zemlje, kako nastanejo in kako delujejo vulkani, spoznali boste različne vrste vulkanov, lavo ter kakšne posledice lahko povzroči bruhanje vulkana.

Skozi interaktivne vsebine in 3D stereoskopske filme s posebnimi efekti boste spoznali tudi nastanek vesolja in življenja na Zemlji, skozi film boste doživeli izbruh goričkega vulkana in se skozi film sprehodili po geološki preteklosti.

 | Avtor: Vulkanija.si Vulkanija.si

K Vulkaniji spade tudi geološki muzej, kjer so predstavljene kamnine Goričkega, geologija, posledice vulkanskega delovanja, fosili, še posebej pa je predstavljen kristal olivin, ki ga v Sloveniji najdemo samo pri Gradu na Goričkem in sicer v vulkanski kamnini bazaltni tuf. Z Olijem pa najmlajše čakajo še dodatna pravljična doživetja …

Ker poteka ogled Vulkanije v vulkanskem podzemlju, krtka Olija ne zmotita niti dež nitimraz. Pri njem je vedno toplo in nasmejano. Zato se mu lahko pridružite ob vsakem vremenu in skupaj z njim raziskujte gorički vulkanski svet.

Po mnenju strokovnjakov, ki se naslanjajo na ostanke vulkanskih kamnin, je bil gorički vulkan velik premera okrog kilometer, kar nakazujejo hribi pri Gradu in okolici. Na kraterju tega vulkana stoji Vulkanija, prav tako pa na njegovem delu stoji mogočni grad Grad.

Za popoln izlet

Grad Grad na Goričkem | Avtor: Grad Grad na Goričkem Grad Grad na Goričkem
Kot smo že omenili, lahko doživetje v Vulkaniji kombinirate z ogledom največjega gradu na Slovenskem s 365 sobanami – gradu Grad. Ob obisku Vulkanije prejmete namreč skupno vstopnico.

Obenem lahko izlet začinite z obiskom kamnoloma bazaltnega tufa, cerkve pri Gradu, mlina, slatinskega izvira, najvišjega vrha Goričkega ter drugih kulturnih in naravnih danosti.

Tu vas čaka tudi kulinarično doživetje z bogračem, dödoli, gibanico in drugimi lokalnimi dobrotami.

Za dodatne informacije pokličite v Doživljajski park Vulkanija, na številko: 02 553 10 00 ali pišite na elektronski naslov: info@vulkanija.si