Popotnik
1197 ogledov

Iz Pariza: svež seznam najboljših restavracij na svetu, med njimi slovenske ...

Pariz Pixabay
V Parizu so objavili prestižno lestvico najboljših restavracij na svetu La Liste 1000, očarale so jih tudi slovenske restavracije. Preverite katere.

"La Liste 1000 je prestižna francoska lestvica, na kateri se znajdejo le najboljše restavracije na svetu. Med njimi je tudi osem slovenskih restavracij, restavracija Mak iz Maribora je uvrščena najvišje," so sporočili iz Slovenske turistične organizacije (STO). 

La Liste 1000 je izbor, ki je po navedbah STO nastal na pobudo francoskega zunanjega ministrstva. Prvič so ga objavili leta 2015, za razliko od preostalih podobnih lestvic in vodnikov po restavracijah pa ga ne sestavljajo ocenjevalci, temveč računalniški algoritem: "Ta lestvico sestavi s pomočjo podatkov iz več kot 550 kulinaričnih vodnikov ter drugih kulinaričnih publikacij."

Kar osem slovenskih

Na La Liste se že od samega začetka uvrščajo tudi slovenske restavracije, letos jih je na spisku  ponovno osem. Najvišje med njimi sta mariborska restavracija Mak in Gostilna pri Lojzetu s 84,5 doseženimi odstotki, sledijo jim, Hiša Franko, Cubo, JB, Dam, Danilo in Grič.

Na vrhu seznama tisoč najboljših restavracij sveta so z enako oceno (99,50) tri restavracije: Guy Savoy v Parizu, Le Bernardin v New Yorku in Ryugin v Tokiu.

STO

Julijske Alpe V Sloveniji Popotnik Namig za poseben vstop v 2020

anja.scuka@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.