Popotnik
121967 ogledov

Kako na Hrvaško po 1. aprilu?

Hrvaška A. Š.
Zanimalo nas je, kako je z epidemiološkimi ukrepi na Hrvaškem.

"Čeprav smo upali, da se bo od danes na Hrvaškem nekaj spremenilo, se to ni zgodilo in so vsi epidemiološki ukrepi podaljšani do 15. aprila 2022," nam je danes sporočila Tanja Vidmar Petković iz slovenske pisarne Hrvaške turistične skupnosti. 

Dodaja, da ostaja na hrvaškim mejah zaenkrat vse isto, kar pomeni, da je za vstop še vedno treba imeti hitri (24 ur) ali PCR test (72 ur), ali seveda enega izmed ostalih pogojev. Vstop je  torej še vedno dovoljen z veljavnim PCT potrdilom, predlagamo tudi izpolnitev obrazca, ki je dostopen TUKAJ. PCT pogoja ne protrebujejo mlajši do 12. let. Več informacij TUKAJ

Trst Po 1. aprilu Popotnik To potrebujete za vstop v Italijo

Če dopustujete na Hrvaškem ...

Še enkrat nam je sporočila tudi nekaj najpomembnejših ukrepov, ki trenutno veljajo na Hrvaškem in ki so veljali že v marcu. Če načrtujete oddih pri naših južnih sosedih, vam bodo nekatere informacije morda prišle prav. 

Na javnih dogodkih in zbiranjih na odprtem prostoru je namesto 100 sedaj dovoljenih 200 oseb. V primeru, da imajo vsi zbrani Covid potrdilo, potem ni več omejenega števila, kar je bilo prej 200.

Na javnih dogodkih in zbiranjih v zaprtih prostorih je namesto 50 sedaj dovoljeno 100 oseb. V primeru, da imajo vsi prisotni Covid potrdilo, potem ni več omejenega števila. Prej je bilo 100.

Javni dogodki in zbiranja te različni dogodki lahko potekajo do 2. ure zjutraj, ukinjene so tudi obveznosti EU digitalnih Covid-potrdil na sejmih in drugih oblikah gospodarskih in turističnih dogodkov, ki potekajo v zaprtih prostorih, kjer je obvezna uporaba medicinskih mask. Obenem pa ni več potrebno nositi medicinskih mask ali mask za lice na sejmih, ki potekajo na prostem.

Zdaj so omogočena tudi športna tekmovanja z udeležbo gledalcev brez EU digitalnih Covid-potrdil, ampak z omejeno kapaciteto tribun na 50-ih odstotkih in obvezno uporabo medicinskih mask na tekmovanju, ki potekajo v zaprtih prostorih.

ženska kava sreča | Avtor: Profimedia Profimedia
Gostinski objekti lahko strežejo vse goste, ne le tiste, ki sedijo za mizami. Ampak le, če imajo nadzorovan vhod in če imajo vsi gostje, ki vstopajo v prostor, EU digitalne Covid-certifikate.

Tudi profesionalne umetniške predstave in programi v zaprtih prostorih, ki so dostopni le z vstopnico in vsi imajo sedeže, kino projekcije in razstave se lahko izvajajo brez omejevanja števila obiskovalcev, vendar z obvezno uporabo mask in upoštevanjem priporočil in navodil HZZZ-a.

Verski obredi in seje predstavniških organov se lahko izvajajo brez omejitve števila prisotnih, vendar z obvezno uporabo mask in upoštevanjem priporočil in navodil HZZZ-a ter obveznostjo rednega prezračevanja prostora.

Komentarjev 11
  • Avatar VENET
    VENET 10:47 03.april 2022.

    https://www.logicno.com/politika/vlade-eu-u-tajnosti-pripremaju-produzavanje-odluke-o-digitalnom-covid-certifikatu.html https://ec.europa.eu/info/law/better-regulation/have-your-say/initiatives/13375-Extension-of-EU-Digital-COVID-Certificate-Regulation_sl Če koga zanima....

  • miha.z 18:09 02.april 2022.

    Tudi, če nimam dostopa me ne gane 😀

  • Tammy_Khang 11:18 02.april 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎