Popotnik
4159 ogledov

Kakšen bo nov pokrit bazen v Novi Gorici

Novogoriški bazen - projekt
1/3
MONG
V fotogaleriji nekaj slikic, kako bo bazen izgledal ...

Na podlagi potrjene idejne zasnove namerava Mestna občina Nova Gorica (MONG) zgraditi paviljonski objekt z dvoranskim kopališčem. "Dvoransko kopališče s plavalnim in otroškim bazenom bo namenjeno športni in kopališki rekreacijski dejavnosti," so nam pojasnili na MONG.

Dvoetažen paviljonski objekt

Dodajajo, da bo paviljonski objekt dvoetažen. Tlorisne mere bodo 36 krat 36 metrov, kar je največ glede na odmike od sosednjih zemljišč in programov.

Plavalni bazen z osmimi progami bo tlorisne dimenzije 25,03 metra krat  20,5 metra, stopnišče je umaknjeno izven navedenega gabarita. Bazen bo na zahodni strani globok 1,35 metra za neplavalce, na zahodni strani pa dva metra.

Po dolžini 25,03 metra bo postavljen v smeri vzhod – zahod, v smeri sever - jug pa bo razporejenih osem tekmovalnih prog. "Štartni bloke so na vzhodni strani. Bazen je vtopljen v obbazensko ploščad. Nivo vode je v višini obbazenske ploščadi, celoten obod bazena je izveden s prelivnim kanalom," opisujejo idejno zasnovo.

Obbazenska ploščad je na zahodni strani razširjena, kjer je možno namestiti počivalnike ali sedežno opremo kot programsko dopolnitev za kopališko dejavnost.

Tudi za kvalitetno asistenco

Otroški bazen bo dimenzija štirikrat osem metrov, globine pa 0,8 metra. "Umeščen bo v dvignjeno ploščad na severozahodnem vogalu bazenske dvorane. Dve stranici bazena bosta mejili na nižjo obbazensko ploščad, kjer bo možno izvajati kvalitetno asistenco plavalcem ob robu bazena," opisujejo.

Predvidena kapaciteta znaša 276 obiskovalcev, uporabna površina objekta pa 2.432,35 kvadratnih metrov.

Ocenjena vrednost po projektantskih popisih del (brez DDV) znaša za bazen je 2.670.322,00 evrov, za opremo 178.000,00 evrov, za ureditev športnega parka pa 417.000,00 evrov.

anja.scuka@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.