Popotnik
169 ogledov

Kitajci odprli hotel z živimi polarnimi medvedi, ljubitelji živali besni

Harbin, Kitajska
1/3
Profimedia
Obljubljajo, da bodo gostje lahko medvede opazovali ves dan.

V kitajski severovzhodni provinci Heilongjiang se je odprl hotel Polar Bear, ki se oglašuje kot prvi hotel s polarnimi medvedi na svetu. Hotel je del zabaviščega parka Harbin Polarland, njihova glavna atrakcija pa so torej živi polarni medvedi, za katere obljubljajo, da jih bodo gostje lahko opazovali iz vseh 21 sob, 24 ur na dan. "Ne glede na to ali jeste, igrate ali spite, vam bodo družbo delali polarni medvedi," so z uradnega računa podjetja zapisali na WeChat.

Na promocijskih fotografijah in videoposnetkih kitajskih državnih medijev je tako moč videti ljudi v hotelu, ki si ogledujejo dva polarna medveda v zaprtem prostoru z umetnim ledom in majhnimi bazeni z vodo. 

Yang Liu, tiskovna predstavnica Harbin Polarland, je za Reuters povedala, da je notranji del le del celotnega bivališča medvedov in da jih pustijo na prosto, kadar temperatura in kakovost zraka to dopuščata. Povedala je, da je zanimanje za bivanje v hotelu, kjer se cene sob gibljejo od 1.888 do 2.288 juanov (290,10 do 351,56 dolarja) na noč, "zelo veliko", in dodala, da so vse sobe že v celoti rezervirane vnaprej.

Naravovarstveniki so besni. "Polarni medvedi spadajo na Arktiko, ne v živalske vrtove ali v steklene škatle - in zagotovo ne v hotele," je za Reuters povedal Jason Baker, podpredsednik organizacije za pravice živali PETA. "Polarni medvedi so v naravi aktivni do 18 ur na dan, potujejo po več tisoč kilometrskih območjih."

To pa ni prvič, da so Kitajci razjezili naravovarstvenike. Že leta 2016 so v nakupovalni center v stekleno ogrado spravili polarnega medveda, ki so ga poimenovali kar Pizza, kot atrakcijo za obiskovalce.

dezurni@zurnal24.si

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice