Popotnik
1039 ogledov

Koristna informacija za poletne dni v mestu

turisti Saša Despot
V času, ko je tudi Slovenijo zajela vročina, so pri Mestni občini Ljubljana sporočili novico, ki se je bo razveselil marsikateri prebivalec prestolnice.

Pretekli teden je Slovenijo zajel prvi vročinski val v letošnjem letu. Ker verjetno ni bil edini, so se v Ljubljani na vroče dni, ki nas čakajo, očitno skrbno pripravili. Že nekaj let zapored se lahko domačini in turisti osvežijo pod umetnimi dežnimi kapljami na Prešernovem trgu, ki si jih je zamislil umetnik Zmago Modic. Umetniško instalacijo, ki jo sestavljajo pršilnik vode in prometni znaki, ki mimoidoče opozarjajo na območje z lastnim vremenom in obvezno uporabo dežnika, je v središče Ljubljane v sklopu poletne slikarske šole prvič prinesel pred več kot desetimi leti. Kaj hitro je postala priljubljena posebnost v mestu.

turisti | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Po novem pa lahko posamezniki osvežitev poiščejo tudi na prenovljeni Čufarjevi ulici, kjer jih čaka fontana. Novico so pri Mestni občini Ljubljana sporočili na svojih družbenih omrežjih in ob tem pripeli še fotografije.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • darefoks 12:27 01.julij 2023.

    kva pa hodte v sranje betonsko

Sorodne novice