Popotnik
595 ogledov

Laskavi naziv destinaciji iz vzhodne Slovenije ...

Podčetrtek
1/2
V evropski družini več kot 140 destinacij odličnosti je z letošnjim letom že osem slovenskih ...

Evropska komisija je za letošnjo krovno tematiko izbora Evropskih destinacij odličnosti (EDEN) določila temo ˝Turizem dobrega počutja˝, sporočajo s Slovenske turistične organizacije (STO). Obe letošnji finalistki, Dolenjska in Podčetrtek, prihajata iz vzhodne Slovenije, strokovno komisijo pod vodstvom prof. dr. Janeza Bogataja je med finalistkama na koncu najbolj prepričala destinacija Podčetrtek.

Mag. Maja Pak, direktorica STO je ob tem izpostavila, da je destinacija Podčetrtek z oblikovanjem turistične ponudbe, ki temelji na avtentični, kakovostni in lokalni ponudbi treh občin, ki jih na inovativni način povezuje v doživetja dobrega počutja, prepričala strokovno komisijo in postala osma nosilka naziva EDEN.

"Evropska komisija s projektom EDEN nagrajuje destinacije, ki se usmerjajo v razvoj trajnostnega turizma, zato na STO že vsa leta sodelujemo pri projektu. Destinacije EDEN namreč še posebej odlikujejo prizadevanja za trajnostni razvoj, z izpostavitvijo manjših, a prav tako privlačnih krajev prispevajo k razpršitvi tokov, prav tako pa komunicirajo avtentična in edinstvena 5-zvezdična doživetja naše dežele," dodaja. 

Jelenja farma, čokoladnica, samostan ...

"Podčetrtek je značilen primer tako imenovane turistične industrije na mikro ravni, ki je močno povezana s Termami Olimia. Prijavitelji so strokovni komisiji predstavili tudi Občino Kozje, ki je povezana z biosfernim območjem in prireditvijo Praznik kozjanskega jabolka. Podčetrtek sicer ponuja nekaj že ˝klasičnih˝ vsebin in lokacij, kot so na primer domačija Amon, jelenja farma, čokoladnica, lekarna in samostan v Olimju, z izpostavitvijo zajtrka na domačiji Amon, ki je lahko šolski primer za zajtrke v dveh hotelih v Podčetrtku," je naštel Bogataj.

Drugouvrščena destinacija je postala Dolenjska, "ki ima izjemen vsebinski potencial v turističnem razvoju Slovenije. Svoj razvoj gradijo na ustreznem številu mladih kadrov, ki jim je zelo jasna razvojna strategija turizma."

Destinacija Podčetrtek posebno pozornost namenja trajnostnemu razvoju, kar dokazuje tudi zlati znak Slovenia Green, ki ga je destinacija pridobila v okviru Zelene sheme slovenskega turizma. Obe finalistki, Podčetrtek in Dolenjska, bosta po obljubah STO deležni intenzivne promocije.

V evropski družini več kot 140 destinacij odličnosti je z letošnjim letom tako že osem slovenskih: Podčetrtek, Koper, Brda, Laško, Idrija, Kolpa, Solčavsko in dolina Soče.

Lignano Sabbiadoro Blizu Slovenije Popotnik Najbolj priljubljene italijanske plaže v bližini Slovenije
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.