Popotnik
533 ogledov

Letno turistično zavarovanje za potovanja v tujino

CORIS
1/2
CORIS
Letno turistično zavarovanje je idealna priložnost za vse posameznike, družine in skupine, ki pogosto potujejo, a pri tem ne želijo vsakič znova urejati zavarovanj za posamično potovanje v tujino. Zato sklenitev letnega turističnega zavarovanja nudi možnost, da lahko odpotujete, kadarkoli želite in hkrati preživite čas v tujini povsem brezskrbno, saj ste zavarovani za različne nezgode in nesreče, ki se vam na potovanju lahko pripetijo.

Letno turistično zavarovanje CORIS z ugodnimi premijami in visokimi zavarovalnimi kritji je namenjeno za vse, ki večkrat letno potujejo v evropske države in druge države sveta ter se vmes vračajo domov. Zavarovanje tako velja za neomejeno število potovanj, pri čemer posamezna pot ni daljša od 90 dni.

Sklenite letno turistično zavarovanje za tujino. Obiščite www.coris.si ali kliknite tukaj.

Prednost letnega zavarovanja pred večkratnim posamičnim zavarovanjem

Če v tujino potujete vsaj trikrat na leto, je letno turistično zavarovanje cenovno ugodnejše, kot če bi zavarovanje sklepali vsakokrat, ko odidete na potovanje. Poleg tega je celoten postopek sklepanja zavarovanja enostavnejši, saj ga sklenete le enkrat in se vam ni potrebno pred vsakim odhodom ukvarjati z izpolnjevanjem obrazcev. To je še posebej koristno v primerih, ko se večkrat odpravite na krajše, tudi enodnevne izlete v tujino.

CORIS | Avtor:

Razlika med turističnim zavarovanjem in zdravstvenim zavarovanjem

Pravzaprav vsako turistično zavarovanje zajema različna kritja zdravstvenih storitev v okviru zdravstvenega zavarovanja, pri čemer omogoča povrnitev stroškov za storitve, ki jih evropska kartica zdravstvenega zavarovanja ne krije ali pa krije v manjšem obsegu. Tako tudi letno turistično zavarovanje za tujino pri ponudniku CORIS krije naslednje zdravstvene storitve:

  • Nujni medicinski stroški v primeru bolezni ali poškodbe
  • Akutno poslabšanje kroničnih bolezni
  • Zdravila izdana na recept
  • Nujne zobozdravstvene storitve
  • Prevoz v najbližjo bolnišnico (taxi, rešilec, helikopter)
  • Prevoz v domovino
  • Prevoz družinskega člana v primeru hospitalizacije
  • Prevoz posmrtnih ostankov v domovino
  • Spremstvo in prevoz mladoletnega otroka
  • Vrnitev v domovino v primeru smrti družinskega člana
  • Stroški nujnih telefonskih klicev na asistenčno številko

Turistično zavarovanje pa ni sestavljeno le iz zdravstvenega zavarovanja, saj nudi še vrsto dodatnih kritij, ki niso povezana le z zdravjem, temveč tudi z vsemi ostalimi nepredvidenimi dogodki, ki so pogost spremljevalec na potovanjih. Tovrstnih kritij, ki niso vezana na zdravstvene storitve, pa evropska kartica zdravstvenega zavarovanja v vsakem primeru ne krije. Tako lahko Zdravstveno zavarovanje za tujino nadgradite v posebno Multirisk letno turistično zavarovanje pri CORISu, kjer v paketu nudijo kritje za:

  • Preklic leta ali zamuda na povezovalni let (kritje stroškov odpovedi letalske karte in povrnitev zneska vplačanega predplačila za letalsko karto)
  • Izguba in kraja prtljage
  • Zamuda prtljage
  • Izguba ali kraja uradnih osebnih dokumentov
  • Pravna pomoč (povrnitev stroškov obrambe v pravnih postopkih)
  • Civilna odgovornost (zavarovanje za primer škode, ki bi nastala zaradi civilnopravnih odškodninskih zahtevkov)
  • Nujno nakazilo denarja
  • Nezgodna smrt
  • Predujem varščine
  • Kritje v primeru terorizma

ZAKAJ EVROPSKA KARTICA zdravstvenega zavarovanja NI DOVOLJ?

Evropska kartica zdravstvenega zavarovanja NE krije naslednjih stvari (a brez skrbi, za vse spodaj naštete poskrbi CORIS):

  • Zdravniške pomoči in medicinske oskrbe v zasebnih zdravstvenih ustanovah in pri zasebnih zdravnikih, ki niso del javne zdravstvene mreže. To še posebej velja za zasebne turistične ambulante.
  • Dejansko nastale stroške zdravstvene oskrbe in zdravljenja.
  • 24 urne asistence v slovenskem jeziku pri iskanju ustrezne zdravstvene ustanove ter pri drugih informacij in pomoči.
  • Prevoza v bolnišnico ali domovino.
  • Stroškov izgubljene ali ukradene prtljage, odpovedi letalske karte, kraje osebnih dokumentov, odškodnine za zlom kosti itd.

Ali potujete tudi v države izven Evrope?

Letno turistično zavarovanje je še posebej koristno skleniti, če potujete tudi izven držav članic Evropske Unije in Evropskega gospodarskega prostora Švice, Bosne in Hercegovine, Črne gore, Makedonije in Srbije. Tudi v teh državah evropska kartica zdravstvenega zavarovanja prinaša določene omejitve, saj krije le stroške zdravstvenih storitev v višini, ki veljajo v slovenskem javnem zdravstvenem sistemu.

Če pa potujete v bolj oddaljene države sveta, kot je na primer Japonska, Tajska, Egipt, Združene države Amerike, pa začno cene zdravstvene oskrbe eksponentno rasti. V to se šteje tudi urgentna pomoč, ki je mnogo dražja kot v evropskih državah.

Cene zdravstvenih storitev lahko hitro narastejo na več deset tisoč evrov, še posebej, če je v to vključena tudi oskrba v bolnici ali pa izreden prevoz v domovino. V primerjavi z evropsko kartico zdravstvenega zavarovanja turistično zavarovanje krije razliko do polne cene oskrbe in zdravljenja v tujini, ne glede ne to, ali gre za zasebne ali javne zdravstvene ustanove. Pri tem pa nudi tudi kritje stroškov prevoza v domovino in nekatere druge ugodnosti.

CORIS letno turistično zavarovanje velja po celem svetu in pri tem ni razdeljeno na Evropo ter na ostale države po svetu. To pomeni, da v enakem obsegu velja tako za Hrvaško, Makedonijo, Združene države Amerike in oddaljeno Novo Zelandijo. V vsaki državi sveta so torej kritja v zavarovalni polici enotna za vse, tako zdravstvene storitve kot nadgrajene storitve, ki niso povezane z zdravjem.

CORIS | Avtor:

Kdo se lahko zavaruje?

Pri CORISu nudijo prilagojene pakete letnega turističnega zavarovanja, ki zaobsega:

  • Posamezno zavarovanje: namenjeno posameznikom, ki pogosto potujejo v tujino. Za potovanja v sosednje države ali države EU se lahko zavarujejo tudi tuji državljani.
  • Družinsko zavarovanje: lahko sklenejo starši in otroci do 26. leta starosti. Premija velja na družino, vsaj dve osebi, kritje pa velja za posameznega družinskega člana. Zato je družinsko zavarovanje še posebej uporabno takrat, ko na primer družina skupaj dvakrat letno potuje v tujino na počitnice, medtem ko je pod enako zavarovalno polico v celoti zavarovan tudi vsak družinski član posebej, ki potuje v tujino sam, brez družine.

Turistična asistenca v vseh državah sveta

Ne glede na to, v kateri državi sveta se nahajate, vam asistenčni center CORIS zagotavlja pomoč v slovenščini 24 ur na dan, vse dni v letu. V centru vam bodo svetovali in nudili pomoč pri izbiri in ustreznosti medicinske oskrbe in zdravstvenih ustanov v državi, kjer se v tistem trenutku nahajate. Tako bodo vzpostavili stik z zdravnikom in organizirali vse potrebno, da boste prejeli najhitrejšo in najbolj kakovostno storitev. Prav tako bodo organizirali tudi nujen prevoz v domovino ali prevoz do najbližje bolnišnice.

Pri izgubi, kraji ali zamudi prtljage, preklicu letalskega leta in pri drugih kritjih, ki niso vezana na zdravstveno zavarovanje vas CORIS prav tako zaščiti pri stroških nakupa nujnih dobrin, ki jih dobite kasneje povrnjene (stroški hrane, pijače, zadev za osebno nego se povrnejo na podlagi originalnih računov). V primeru, da so nastali stroški zdravljenja, medicinske oskrbe, prevoza ali česa drugega iz zavarovalne police precej visoki, tedaj vam zneska ni potrebno plačati iz svojega žepa oziroma založiti večjih vsot denarja, saj se bo asistenčni center povezal z izbranim izvajalcem storitev in tako neposredno prevzel plačilo vseh stroškov v skladu z vašim izbranim zavarovalnim kritjem.

Kje skleniti zavarovanje?

Priporočljivo je, da zavarovanje sklenete vsaj nekaj dni pred prvim odhodom v tujino. Pri tem imejte v mislih, da zavarovanje sklepate za obdobje enega leta, zato se je smiselno poglobiti v različne multirisk nadgradnje po meri, kot je dodajanje kritij za izgubo prtljage, odškodnino za zlom kosti, pravno pomoč, krajo osebnih dokumentov in drugo. Letno turistično zavarovanje pri ponudniku CORIS pa lahko sklenete:

  • Na spletni strani www.coris.si ali kliknite tukaj
  • V poslovalnici v Ljubljani, od ponedeljka do petka med 7. in 17 uro (Ulica bratov Babnik 10, 1000 Ljubljana)
  • Po telefonu na 01 51 33 500 (24/7)