Popotnik
7450 ogledov

Mestna kopališča odpirajo vrata, takšne so cene

Kopališče Kolezija Šport Ljubljana
Na nekatera kopališča bomo zaradi prenove čakali ...

Poletje je tu, z njimi pa tudi čas mestnih kopališč, kjer radi posedamo ves dan in si privoščimo piknik na brisači … Nekateri slovenski kraji se lahko pohvalijo z več zabavnimi kopališči, drugi imajo le eno kopališče, ki je lahko še bolj zabavno. Predvsem za otroke in mladino, saj je na mestnih kopališčih za večino najpomembnejša dobra družba.

Ker je mestnih kopališč res veliko, smo se omejili na izbor Slovenske turistične organizacije, ki na strani I feel Slovenija izpostavlja le nekaj mestnih kopališč v Sloveniji.

V Ljubljani izpostavljajo Mestno kopališče Kolezija, Kopališče Ilirija in Vodno mesto Atlantis.

V Mestnem kopališču Kolezija je cena vstopnic sodeč po objavljenem ceniku med tednom nižja kot ob koncih tedna. Celodnevna družinska vstopnica (do pet oseb) med tednom znaša 36 evrov, ob sobotah, nedeljah in praznikih pa 50 evrov. Celoten cenik je dostopen TUKAJ

Kopališče Ilirija je sredi velikanske prenove, ki naj bi trajala vsaj dve leti, za Svet doživetij v Atlantisu pa morajo odrasli med tednom odšteti 16 evrov, ob koncih tedna 18 evrov. Otroci, dijaki, študenti in seniorji pa 14 evrov, ob sobotah, nedeljah in praznikih 16 evrov.

V Kopališču Mariborski otok bo sodeč po podatkih na njihovi spletni strani cena družinske dnevne vstopnice 15 evrov, a imamo za vse ljubitelje tega kopališča slabo novico. Otvoritev Mariborskega otoka običajno poteka na zadnji šolski dan, a se bo letos zaradi obnove mostu na kopališču zamaknila. Za obisk tega priljubljenega kopališča boste morali še počakati.  

Letno kopališče Celje bo svoja vrata odprlo 17. junija in razveselilo številne otroke. Cenika za sezono 2022 nismo našli, lani je znašala cena dnevne vstopnice za odrasle 5 evrov med tednom in 6,5 evra med vikendi. Za otroke, študente, upokojence invalide pa 3,5 oziroma 4,5 evrov.

Družinska dnevna vstopnica za letno kopališče Kranj pa stane po podatkih njihove spletne strani zgolj devet evrov. »Če se boste v poletnih mesecih odpravili v Kranj, boste zagotovo imeli dovolj prostora za osvežitev. Letno kopališče in pokriti olimpijski bazen sta namreč največji bazenski kompleks za vodne športe v Sloveniji. Na letnem kopališču lahko uživate v olimpijskem in dveh otroških bazenih,« opisujejo na STO.

»Gorenjska plaža v Tržiču navdušuje s sodobnim bazenskim kompleksom, kjer boste uživali tako tisti, ki si želite zgolj osvežitve, kot rekreativni plavalci. Vaše vodne užitke nadgradi še izjemen razgled na okoliške vrhove v Karavankah. V bližini je tudi postajališče za avtodome,« opisujejo na STO. Odprtje načrtujejo 17. 6., do 15. junija pa omogočajo cenejši nakup sezonskih vstopnic. Družinska vstopnica stane sicer 14,7 evrov za 4 osebe in 13,7 evrov za tri osebe.

Seveda pa imamo v Sloveniji še mnogo večjih in manjših čistih mestnih kopališč z odlično kakovostjo vode. Organizirajte si mini piknik in začofotajte v poletje. 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.