Popotnik
13231 ogledov

Množična zastrupitev turistov, med njimi Slovenci

Budva, Črna gora Žurnal24 main
Vsem, ki imajo zdravstvene težave, naj bi bilo skupno to, da so bili goste iste restavracije.

V občini Budva v Črni gori je prišlo do množične zastrupitve s hrano, gostje ene izmed restavracij so množično iskali zdravniško pomoč. Kot poročajo tamkajšnji mediji, se s težavami sooča kar 96 turistov, med njimi so večinoma Poljaki, Slovaki in Slovenci. Namestili so jih v bolnišnice v Kotorju, Baru in v Cetinjah. 

Kot so v bolnišnici v Kotorju povedali za portal Dan, so sinoči sprejeli 30 ljudi, med njima dva otroka, stara 15 in 16 let. Vsi so imeli hude težave, vsi so bruhali. V bolnišnici so jih zadržali preko noči, opravili laboratorijske teste, nato pa jih danes že odpustili. 

Za zdaj še ni znano, s čim natančno so se zastrupili, je povedal predsednik občine Milo Božović, dodal pa je, da so vsem turistom, ki imajo težave, na voljo za pomoč bodisi glede namestitve, prevoza ali česarkoli drugega, pokrili naj bi jim tudi morebitne zaradi zastrupitve nastale dodatne stroške. 

Hrvaška plaža Zakon Popotnik Po novem plačevanje za hrvaške plaže?

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.