Popotnik
159 ogledov

Mozirski gaj je znova odprl vrata

Mozirski gaj Mozirski gaj
Mozirski gaj po lanskih katastrofalnih poplavah čaka še nekaj obnove, a je park že urejen.

V njem se je možno sprehoditi med narcisami, mačehami, spominčicami in drugim spomladanskim cvetjem, na plano pa so pokukali tudi že prvi tulipani. Razstava tulipanov bo sicer od 27. aprila do 5. maja. Mozirski gaj po lanskih katastrofalnih poplavah čaka še nekaj obnove, a je park že urejen, so sporočili.

"Obnavljamo zgodovinske objekte, mlin je obnovljen in tako lepo ropota, kot ni še nikoli. Tudi v ribnik v Japonskem vrtu se že steka voda. Olepšali smo Začarano vas in začeli na veliko obnavljati poti ter poskrbeli tudi za ostale zanimive kotičke v parku," so zapisali v Mozirskem gaju.

Kot so sporočili iz gaja, so se povezali s Slovenskim društvom Hospic, ki je ustvarilo projekt Drevo za življenje. Ta vabi vse Slovence, da za umrlega svojca kupijo drevo, ki bi ga posadili v Parku življenja.

Letošnja novost v gaju je projekt Drevo za življenje. Mozirski park je tako postal prvi t.i. Park življenja v Sloveniji.

Poleg tega se je ekipa parka povezala z mlado nadobudno ekipo za organizacijo porok, ki že 13. aprila pripravlja prvi dan odprtih vrat za bodoče mladoporočence. V parku pa se obeta še kar nekaj novosti, napovedujejo v Mozirskem gaju.

Avgusta pripravljajo razstavo eksotičnih živali in poletnega cvetja, ki jo prirejajo z dolgoletnimi partnerji, Društvom ljubiteljev eksotičnih živali Bioexo.

Septembra se bodo pobarvali v jesenske barve in obiskovalce povabili med buče in jesensko cvetje. Obeta se tudi tekmovanje za najtežjo bučo.

Po krajšem zaprtju oktobra bodo park decembra tudi letos ponovno odprli za razstavo Božična bajka Slovenije, ki jo prirejajo s partnerji Time4Tales. Začeli pa smo že sedaj, z uvodom v razstavo tulipanov.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.