Popotnik
3895 ogledov

Na Pohorju novo adrenalinsko doživetje

Pot med krošnjami tobogan
1/5
Tomo Jeseničnik za PMKP
Zdaj se lahko izpod krošenj spustite po toboganu.

Pot med krošnjami Pohorje, ki leži na 1517 metrov nadmorske višine, je odprla vrata težko pričakovanega vijugastega tobogana, ki omogoča adrenalinski spust z vrha stolpa. "Gre za edinstveni primer adrenalinskega in obenem poučnega doživetja, saj vas tobogan z najvišjo lego nad 1500 metrov nadmorske višine s stolpa popelje od vrha dreves pa skoraj do njegovih korenin, kar je gotovo novo izkustvo narave," pravi dr. Jurij Gulič, direktor Poti med krošnjami Pohorje. 

Pot med krošnjami tobogan | Avtor: Tomo Jeseničnik za PMKP Tomo Jeseničnik za PMKP

Tobogan poteka iz zgornje ploščadi razglednega stolpa na višini 1.483 metrov, dolžina cevi je 62 metrov, izdelana pa je iz nerjaveče pločevine premera 950 mm. Gradnja je potekala letos marca. Vrednost investicije znaša 120.000 evrov. Za spust po toboganu bo treba odšteti 2 evra. Po toboganu se bodo lahko spustile le osebe, višje od 120 cm. 

Že obstoječe poučne in adrenalinske postaje Poti med krošnjami so na voljo vsem obiskovalcem. Celotna pot je brez ovir in zato dostopna tudi osebam na invalidskih vozičkih ali mlajšim otrokom v otroških vozičkih, ki lahko naravo opazujejo skozi transparentne mreže. 

Odpiralni čas med junijem in septembrom bo od 9.30 do 19.00, in sicer vsak dan, v vseh vremenskih razmerah. 

Pot med krošnjami tobogan | Avtor: Tomo Jeseničnik za PMKP Tomo Jeseničnik za PMKP

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice