Popotnik
821 ogledov

Na to destinacijo že kmalu direktno iz ljubljanskega letališča

Flydubai EPA/ALI HAIDER
Septembra bo vzpostavljena direktna letalska povezava iz Ljubljane do največjega mesta v Združenih arabskih emiratih.

Nizkocenovni letalski prevoznik Flydubai iz Združenih arabskih emiratov namerava s septembrom vzpostaviti povezavo med Dubajem in Ljubljano, poroča spletni portal Exyuaviation. Kot je razvidno tudi s spletnih strani letališča Jožeta Pučnika, bo z leti začel 24. septembra, vozil pa bo ob sredah, petkih in nedeljah. Leti so predvideni do 29. oktobra.

Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec je sicer že povedal, da se Flydubai in Fraport Slovenija, ki upravlja ljubljansko letališče, dogovarjata glede uvedbe letov v Ljubljano. Ta letalska družba se je omenjala že večkrat. Tudi minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek je januarja letos na svojem delovnem obisku v Dubaju obnovil pozive k vzpostavitvi letov med državama, saj si Slovenija že dlje časa prizadeva za vzpostavitev povezave z državami iz Bližnjega vzhoda.

Zaenkrat na spletnih straneh še ni mogoče rezervirati terminov ali kart. Natančnih cen tako še ni mogoče predvideti.

Po podatkih družbe OAG je leta 2019 okoli 19.500 potnikov letelo med Ljubljano in Bližnjim vzhodom, navaja portal. Največ, okoli 3700 potnikov, je ob tem letelo v Dubaj. V tem letu so potniki iz Ljubljane v Dubaj večinoma potovali preko Istanbula.

Flydubai in letalski prevoznik Emirates imata tesno partnerstvo, oba pa sta v lasti vlade v Dubaju. Flydubai deluje tudi v Beogradu in Sarajevu. Naslednji mesec bo nadaljeval s sezonskimi leti v črnogorski Tivat, septembra pa bo obnovil povezavo z Zagrebom. Dubaj je trenutno odprt za tujce z negativnim PCR-testom na koronavirus, še poroča Exyuaviation.

 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.