Popotnik
11667 ogledov

Največ okužb v teh turističnih destinacijah

Kajmanski otoki Profimedia
Sodeč po tedenskem poročilu novih covid okužb na milijon prebivalcev s strani Our World in Data, se stanje v večini turističnih destinacij hitro slabša.

Najslabše je na Kajmanskih otokih, tam je po tedenskem poročilu kar 1.957 covid okužb na milijon prebivalcev. Med zaželenimi turističnimi destinacijami ima zelo slabo sliko tudi Portugalska, ki se ponaša s številko 1.556. Na Portugalskem imajo sicer opravka z drugim največjim valom okužb. Največ okužb so imeli ob koncu januarja letos, popolne umiritve pa niso doživeli. Še v aprilu, ko so imeli okužb v tem zadnjem obdobju najmanj, je bilo njihovo sedemdnevno povprečje okoli 900.

Praia da Marinha, Portugalska | Avtor: Profimedia Profimedia

Z velikim porastom okužb se soočajo v Avstraliji (1.056) in na Novi Zelandiji (977), v Evropi poleg Portugalske izstopajo Francija (703), Nemčija (685), Islandija (681) in Luksemburg (673).

Okužbe ne prizanašajo niti v zaželeni Grčiji, saj je tam sodeč po tedenskem poročilu Our World in Data novokuženih 615 oseb na miliojon prebivalcev. Slabe novice prihajajo tudi iz Italije (534) in Avstrije (528).

Slovenija in Hrvaška nista med kritičnimi

Španija (258) ima pri Our World in Data višjo številko kot Slovenija (174), za nami so Črna gora (133), Hrvaška (73) in vse bolj priljubljena Albanija (34). 

Po zadnjih podatkih Sledilnika COVID-19, število okužb tudi pri nas vztrajno narašča. Sedemdnevno povprečje novih primerov je 400, 14-dnevna pojavnost na 100.000 prebivalcev pa 227,6.

Bohinjsko jezero | Avtor: Profimedia Profimedia

Po podatkih hrvaške strani koronavirus.hr, je bilo na Hrvaškem v zadnjih 24-ih urah potrjenih 373 novih primerov. Danes je v celotni državi skupaj uradno potrjenih primerov 2.270. Največ okuženih je v Zagrebu (579), veliko jih je tudi v Splitsko-dalmatinski županiji (585). Ostale županije imajo občutno manj primerov, nekatere obmorske le 12. 

 

Kot opozarjajo strokovnjaki, pa v tej fazi pandemije stopnja obolevnosti ne predstavlja popolne slike. Predvidevajo, da obstaja veliko število primerov okužb, ki niso uradno zabeleženi, saj je potek bolezni lahko blag, obenem pa številni okuženi ne opravijo uradno priznanega PCR testa.

Komentarjev 8
  • Ender3 17:57 06.julij 2022.

    Sosedi Hrvati bodo do zadnjega prikrivali številke, ker si želijo za vsako ceno ohranjat turistično sezono..Slovenci pa pregovorno ne moremo brez njihovega morja in zasoljenih cen. V jeseni pa, če bo šlo kaj, izpod kontrole bo kriva nova vlada. Nekdo ...prikaži več mora biti kriv, posameznik pa , nikoli !

  • Naklonsky 08:26 22.junij 2022.

    Kot je znano, mr. Taubi pripravlja zakon o obveznem cepljenju in v času pandemij prepoved demonstracij. Živela svoboda!

  • QSprm 19:10 20.junij 2022.

    Nezaslisano. Svetel zgled vseh pravovernih kovid teroristov, 110% precepljena Portugalska, ima tezave z nad boleznijo. Torej gre za beden zvarek, ki niti pod razno ne more biti imenovan cepivo, saj z vbrizgavanjem te brozge ne dosezes nobenga ucinka, ki definira ...prikaži več cepivo. Pa ne se obremenjevat s temi umazanimi podrobnostmi. Vazno je da imamo zeleno varianto rumene zvezde, da so kazni za neubrizgavanje in da se gre karantenske kretenizme. Dobrodosli v diktaturi demokracije.

Sorodne novice