Popotnik
276 ogledov

Namigi za pravljične izlete v neposredni bližini

Velika planina
Za vikend avanture vam ni treba iti daleč!

Logarska dolina s senzoričnim čarobnim gozdom

V osrčju Logarske doline čaka gozd, poln pravljic, čutno - gibalnih izzivov in zanimivih spoznanj o pomenu gozda. Te se zlijejo v celovito nepozabno doživetje za otroke, starše in vse željne prigod in novih znanj. Spoznajte pravljične junake, pokukajte v njihove hišice in začutite gozd, ki je svoja vrata odprl v začetku maja 2016.

Kolesarjenje do Belopeških jezer

Belopeška jezera so priljubljena izletniška točka tik za mejo z Italijo. Iz Mojstrane do tja vodi urejena kolesarska steza, dolga 54 kilometrov. Asfaltirana, oddaljena od glavne ceste in brez večjih vzponov je primerna tudi za otroke. Ste domača jezera že obdelali? Ta pot vodi mimo številnih počivališč, igrišč in okrepčevalnic do rajskih Belopeških jezer. Če vam je 54 km preveč, lahko kolesarsko dogodivščino začnete tudi v Kranjski Gori.

Belopeška jezera | Avtor: Profimedia Profimedia


Velika planina in čarobna pastirska vasica

Zimska idila na Veliki planini je kot iz pravljice. Zasnežene koče, pohodniki, sonce in razigrani otroci. Če vam ni do sankanja, lahko obiščete pastirsko naselje, se seznanite z njihovo tradicijo in okrepčate z mlečnimi dobrotami, predvsem božanskimi sirovimi štruklji in kislim mlekom. Na Veliko planino se lahko odpravite peš ali z nihalko. Preprost svet pastirjev, svež zrak in idila planinskega sveta pa do izraza pridejo predvsem ob lepem vremenu

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.