Popotnik
8669 ogledov

Naval na hrvaško morje, tudi dve uri čakanja na meji

Draženci - Gruškovje Žurnal24
Ogromno Avstrijcev potuje proti Hrvaški.

Skoraj vsi avstrijski mediji so včeraj ves dan poročali o veliki gneči proti jugu in "navalu Avstrijcev na bazene, jezera in morje". Pod naslovom "Dve uri čakanja na hrvaški meji" in "Vsi želijo na Jadran" avstrijski dnevnik Österreich danes poroča, kako je ob včerajšnjem prazniku in podaljšanem vikendu potovalo celo 37 odstotkov Avstijcev. 

Tudi danes je čakalna doba na mejnih prehodih Sečovlje, Jelšane in Gruškovje, poroča Prometno informacijski center za državne ceste, a čaka se manj kot uro.

Omenjeni dnevnik poroča še, da Hrvaška Avstrijcem predstavlja eno izmed najbolj priljubljenih destinacij. Takoj ko je država 1. junija Hrvaško umaknila s seznama rizičnih destinacij in ukinila karanteno za vse, ki domov pripotujejo s Hrvaške, so številni izkoristili prvo priložnost za oddih, čeprav krajši, pri naših južnih sosedih. 

Sproščanje tudi v državi

Avstrijsko zdravstveno ministrstvo je sicer včeraj naznanilo podrobnosti sprostitev omejitvenih ukrepov, ki bodo začele veljati čez teden dni. Lokali bodo po novem namesto do 22. lahko obratovali do 24. ure, dosedanjo polovično zasedenost kulturnih ustanov bo nadomestila 75-odstotna, pri druženju do osem ljudi ne bodo več obvezne maske.

V trgovinah in muzejih bo po novem omejitev ene stranke oz. obiskovalca na deset namesto dosedanjih 20 kvadratnih metrov. Istočasno se bo najmanjša razdalja, ki jo je treba ohranjati, prepolovila na meter, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Nova val sprostitev se v državi obeta po 1. juliju, ko bo med drugim spet dovoljeno na veliko praznovati poroke in rojstne dneve. Zaščitne maske bo treba uporabljati v še manj primerih, bi pa naj ostale obvezne v javnem prometu in deloma v trgovinah.

Hrvaška obala Dopust Svet Kmalu spet svobodno vračanje s hrvaške obale

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3