Popotnik
1212 ogledov

Neposredni leti iz Ljubljane v Tel Aviv

Letališče Brnik Anže Petkovšek
Israir Airlines bo aprila vzpostavil letalsko povezavo med Tel Avivom in Ljubljano

Izraelski letalski prevoznik Israir Airlines bo aprila vzpostavil letalsko povezavo med Tel Avivom in Ljubljano. Aprila bo v drugo največje mesto Izraela letel trikrat, nato pa bo od 23. maja do 13. oktobra opravil dva leta tedensko, so sporočili iz Slovenske turistične organizacije (STO).

"Pospeševanje prodaje Slovenije kot letalske destinacije je ena ključnih prebojnih točk in strateških usmeritev slovenskega turizma in nacionalne turistične destinacije," so v sporočilu minuli teden spomnili v STO.

Napovedali so nadaljnjo promocijo Slovenije z namenom vzpostavitve novih letalskih povezav na tujih trgih in povečanja frekvenc obstoječih letalskih linij.

O novem letalskem prevozniku je med drugim poročal slovenski letalski portal Sierra5. V družbi Fraport Slovenija, ki upravlja z brniškim letališčem, so za portal izrazili zadovoljstvo, da je družba Israir Airlines prepoznala potencial slovenskega trga za redno letalsko povezavo med Ljubljano in Tel Avivom.

"Prepričani smo, da bo ob vse večjem številu turistov, ki potujejo med državama, linija dobro zasedena. Upamo, da bo prevoznik lete nadaljeval tudi v zimskem voznem redu," so dodali.

Izraelski letalski prevoznik bo po navedbah portala letel s 180-sedežnim airbusom A320. Israir Airlines je tretja največja letalska družba v Izraelu, v svoji floti ima štiri letala Airbus A320-200 in tri letala ATR 72-500.

Komentarjev 2
  • mirror 21:29 18.februar 2020.

    Niti malo ne potrebujemo nove Adrie s predragimi vozovnicami. Če bodo potniki, bodo različni prevozniki ponudili konkurenčne polete kamorkoli s sprejemljivimi cenami in na tem že intenzivno delajo. Vse se bo samo uredilo brez vpliva države.