Popotnik
1128 ogledov

Nevarno: Tega nikar ne počnite!

Cerkniško jezero Notranjski regijski park
Cerkniško jezero sicer ima ledeno skorjo, vendar je ta pretanka in se zaradi toplega vremena topi, sporočajo v Notranjskem regijskem parku. Zato je drsanje trenutno nevarno.

Zaradi odjuge Notranjski regijski park ta konec tedna in v prihodnjem tednu drsanje po Cerkniškem jezeru odsvetuje. "Cerkniško jezero ni običajno jezero, ampak  presihajoče in na njegovem dnu so požiralniki. Kaj lahko se zgodi, da voda pod ledom nenadoma presahne, drsalec zgoraj pa je zato ne odnese najbolje," poudarijo in opozorijo vse, ki bodo vseeno drsali, da to počnejo na lastno odgovornost. "Svetujemo vam skrajno previdnost," dodajo.

Cerkniško jezero | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Kot alternativo drsanju pa priporočajo sprehode po številnih poteh ob jezeru - denimo po poti Drvošec, ki je dolga 3,7 km, ali pa po Poti izvirov, za katero trdijo, da je ena najlepših v parku. Povsem dokončana naj bi bila ta pot predvidoma konec pomladi, ko bodo na posameznih odsekih postavljene tudi informativne, usmerjevalne in poučne table za sprehajalce.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nadrsati aka Gone skating. #iceskating #lake #cerkniskojezero

A post shared by Jure Brankovic (@jurebrankovic) on

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.