Popotnik
168 ogledov

Nov uspeh za Hišo Franko

Ana Roš Benjamin Schmuck
Hiša Franko se je na letošnjem seznamu 50 najboljši restavracij sveta uvrstila na 21. mesto, kar je 17 mest višje kot pred tem.

Na letošnjem seznamu 50 najboljših restavracij sveta je prvo mesto zasedla restavracija Noma iz danske prestolnice Koebenhavn. Hiša Franko slovenske kuharske mojstrice Ane Roš je zasedla 21. mesto in v primerjavi s prejšnjo lestvico pridobila 17 mest.

Nov seznam 50 najboljših restavracij so objavili po letu 2019, saj ga lani zaradi pandemije covida-19 niso oblikovali. Za restavracijo Noma kuharskega mojstra Reneja Redzepija se je uvrstila restavracija Geranium Rasmusa Kofoeda, prav tako iz Koebenhavna. Tretja je restavracija Asador Etxebarri iz Španije.

"Počaščeni, ponižni, presrečni in ponosni na celotno ekipo," so v odzivu na uvrstitev na družbenih omrežjih zapisali v Hiši Franko. Gre za drugi uspeh restavracije kuharske mojstrice Ane Roš v zadnjih tednih, potem ko je Hiši Franko konec septembra uspelo ohraniti obe Michelinovi zvezdici.

Pripravljavci seznama so ob tem posebej izpostavili "vrhunske lokalne pridelke", ki jih strežejo v omenjeni restavraciji v bližini Kobarida, je razvidno iz seznama, objavljenega na spletni strani theworlds50best.com.

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.