Popotnik
517 ogledov

Odprta kuhna že ta mesec

Odprta kuhna Saša Despot
15 novih ponudnikov.

Na priljubljeni Odprti kuhni, tržnici sveže pripravljenih dobrot, kjer različni slovenski kuharski mojstri kuhajo v živo in na stojnicah prodajajo svoje jedi, začenja svojo šesto sezono. 

"Danes je morda res še zima, ampak v petek bo že pomlad", sporočajo organizatorji. Otvoritev bo tako že 23. marca ob 10. uri, na Pogačarjevem trgu v Ljubljani, potekala bo vsak sončni petek do jeseni: "Na novo sezono smo se dobro pripravili in zimo posvetili bogatenju že tako izjemno pestre ponudbe. Pridružilo se nam je več kot 15 novih ponudnikov, še več poudarka pa načrtujemo na predstavitvi domače kulinarike," za letos napoveduje Lior Kochavy, ustanovitelj in direktor projekta.

Odprta kuhna v Celju | Avtor: R. P. R. P.
Poleg pristnih domačih dobrot bodo tudi letos na voljo jedi z vseh koncev sveta, ponudbo bodo obogatili s butičnimi sladoledi in slaščicami, obiskovalcem pa je na voljo tudi bogata ponudba vrhunskih slovenskih in tujih vin, penin, koktejlov in kraft piva.

Odprta kuhna bo spomladi in jeseni na Pogačarjevem trgu potekala vsak petek ob lepem vremenu od 10. do 21. ure, poleti do 22. ure.

Tudi drugod po Sloveniji

Odprta kuhna bo po otvoritvi v Ljubljani že v soboto, 31. marca otvorila tudi sezono gostovanj po Sloveniji in obiskala mestno tržnico v Celju, kjer bo gostovala še 19. maja, 9. junija, 15. septembra in 20. oktobra.

V Kopru na Carpacciovem trgu  se bo kuhalo na prostem 21. aprila, 16. junija, 1. septembra in 13. oktobra, na Bevkovem trgu v Novi Gorici pa 25. aprila, 23. maja, 20. junija in 5. septembra.

Nova lokacija v letošnjem rednem programu je Ptuj, kamor se Odprta kuhna po lanskem izjemno uspešnem prvem obisku vrača 12. maja, 28. julija in 8. septembra.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.