Popotnik
1310 ogledov

Po enoletnem premoru se vračajo

jaslica Postojnska jama Postojnska jama
V Postojnski jami bodo letos znova žive jaslice.

V Postojnski jami bodo med 25. in 30. decembrom po enoletnem premoru zaradi epidemije ponovno pripravili žive jaslice. Zaradi epidemioloških razmer obiskovalcem svetujejo, naj vstopnice rezervirajo preko spleta.

Božično pravljico bo letos ustvarilo 100 nastopajočih v 16 svetopisemskih prizorih. Tudi letos jo bo zaznamovala bogata kostumografija, video-projekcija v izvedbi Magical Theatre Serpentes in dogajanje vzdolž petih kilometrov dolge turistične jamske poti.

"Da so bile jaslice v Postojnski jami razglašene za eno najlepših podob božiča na svetu, pove največ," je ob vabilu na ogled povedal predsednik upravnega odbora Postojnska jama Marjan Batagelj.

Ker želijo obiskovalcem zagotoviti varno okolje, je število vstopnic omejeno. Nakup prek spleta ni obvezen, ga pa glede na omejeno število vstopnic priporočamo, so zapisali v Postojnski jami.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • rd2dmk2 09:55 20.november 2021.

    križana gora...vlada daje odloke, da naj se ljudje ne družijo, naj bo vse kmečjemu v družinskem krogu, tile turistikusi pa tole.. da jih ni sram...eni podobni bučki so že enkrat naredili nekaj podobnega, (jelko kacin je zdej šef teh primitivcev ...prikaži več ), ko so vabili medicinske setre na zastonj oglede, pa so jim nazaj povedale, da komaj stojijo pokonc ne pa da bodo gledale streljana. lahko bi vsaj kuliso naredili pa zunaj postavili, če že hočejo dnar.p.s.dijake v arest, podjetnikom pa nagrade.

  • Slavko Krizman 09:18 20.november 2021.

    koga pavšič obvala?

  • bogdan76 08:46 20.november 2021.

    Letos bojo bogatejše jaslice še zaenega pastirja kivse obvala toje,,Pavšič,,poslanec lmš.