Popotnik
781 ogledov

Poletni prevozi okoli gorske verige

lepi čeveljc, Jezersko, zaščitena rastlina, roža
1/3
M. Ha. Lepi čeveljc, posneto na Jezerskem.
Tudi v letošnjem poletju je okoli Kamniško - Savinjskih Alp že stekel organiziran krožni prevoz.

Kot nam je pojasnil Grega Ugovšek iz Združenja Kamniško-Savinjske Alpe, so se po izjemno dobrem odzivu v letu 2021 med domačini in tudi lanskem zlasti med tujimi izletniki oziroma pohodniki tudi v letošnjem poletju odločili vnovič organizirati prevoze za vse, ki želijo potovati iz Kamnika na Jezersko, iz Preddvora v Logarsko dolino ali iz Luč na Krvavec.

Prevozi, Kamniško-Savinjske Alpe, promet | Avtor: Združenje Kamniško-Savinjskih Alp Združenje Kamniško-Savinjskih Alp

V dopoldanskih urah tako kombi, ki lahko pelje osem potnikov naenkrat, odpelje v eno smer, popoldne se vrne do izhodiščne destinacije.

Potniki lahko dostopajo do prevoza na naslednjih postajah: Kamnik - avtobusna postaja, Apno, Gondola Krvavec, Cerklje TIC, Preddvor jezero, Jezersko – avtobusna postaja pri Občini, Jezersko – avtobusna postaja pri jezeru, Logarska dolina Plesnik, Solčava – Center Rinka, Luče – avtobusna postaja, Podvolovljek – Sv. Anton, Kranjski Rak, Kamniška Bistrica - Kamnik - avtobusna postaja.

Sprehajalna pot po Logarski dolini, Logarska dolina | Avtor: M. Ha. Naj tematska pot leta 2021 Pot po Logarski dolini. M. Ha.

Prevoz, ki je korak naprej k trajnostnemu razvoju celotnega območja, je že stekel 24. junija in bo potekal vse do 3. septembra 2023, vsak dan dvakrat. Cena prevoza se giblje med štiri in devet evrov. Rezervacije sedežev so en dan pred odhodom do 16. ure na lokalni Turistično-info točki ali na telefonski številki 040/890 105. Ure prevoza pa bodo prilgajali potrebi oziroma povpraševanju potnikov, je napovedal sogovornik.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.