Popotnik
775 ogledov

Pozitivna akcija na Bledu

Bled
Na Bledu v prazničnem decembru akcija Posvoji zeleno drevo ...

V Turizmu Bled so se ob letošnjem prazničnem decembru v skladu s politiko trajnostnega razvoja lotili akcije Posvoji zeleno drevo. Za okrasitev blejske promenade so kupili 60 smrek, ki jim bodo do zaključka praznikov našli nove lastnike. Ti bodo drevesa odnesli domov in jih posadili.

Kot so pojasnili v Turizmu Bled, so mala drevesa v loncih že videli na nekaterih sejmih tujini, med drugim v Zagrebu. V skladu s politiko zelenega oziroma trajnostnega razvoja so se zato odločili za tovrstno praznično okrasitev Bleda.

Po praznikih jih odpeljejo nazaj

Drevesa so kupili preko projekta Zeleno drevo samostojnega podjetnika Matica Senice. Ta s svojimi sodelavci skrbi za živa zelena drevesca, ki zadnja leta med božično-novoletnimi prazniki krasijo številne domove, poslovne prostore in druge lokacije. Drevesa izkopljejo, jih dajo v lonce, dostavijo naročniku in po praznikih ponovno odpeljejo ter posadijo nazaj.

V Turizmu Bled so se odločili, da drevesa odkupijo in jih ob zaključku praznikov predajo ljudem, ki si jih želijo posvojiti. Zelena drevesa vrste bodičasta smreka, ki jim niso želeli škodovati z umetnim snegom in so jih okrasili le z lučkami, bodo jezersko promenado krasila dober mesec dni, potem pa bodo potrebovala nov prostor za rast.

Zato v Turizmu Bled pozivajo ljudi, naj na listo v informacijski hišici na Jezerski promenadi zapišejo svoje ime in kraj bivanja ter se jim pridržijo na podelitvi dreves 6. januarja. Hkrati lahko posvojitelji prispevajo znesek po svoji volji, ki ga bodo skupaj z Rdečim križem Bled namenili pomoči potrebnim občanom Bleda.

V skladu s trajnostno usmeritvijo letos na Bledu tudi ne bo tradicionalnega silvestrskega ognjemeta. Zaradi varovanja narave so že pred nekaj leti ukinili ognjemet na julijskih Blejskih dnevih, z letošnjim letom pa ga ukinjajo tudi na silvestrovo. Nadomestil ga bo laserski šov, ki bo, kot obljubljajo, obarval celotno jezersko skledo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.