Popotnik
49427 ogledov

Pozor: Siloviti nallivi, sunki vetra, strele

Avto na poplavljeni cesti
1/3
Občina Trebnje
Na območju med Koroško na severu in Kočevsko na jugu se je oblikovala dokaj izrazita nevihtna linija, ki se počasi pomika proti zahodu, so sporočili z Agencije RS za okolje (Arso). Ob tem pričakujejo krajevno močne nalive, sunke vetra in udare strel. Ob tem lahko narastejo hudourniški vodotoki.

Medtem iz več krajev že poročajo o težavah. Tako je na območju Kočevja zalilo več kleti, gasilci pa so posredovali tudi v Mariboru, Pesnici, Radencih, Slovenski Bistrici in Sveti Trojici v Slovenskih goricah, je poročal Radio Slovenija.

Po podatkih uprave za zaščito in reševanje so v občini Sveta Trojica v Slovenskih goricah gasilci posredovali sedemkrat, pri tem pa so občanom pomagali pri pokrivanju odkritih streh, črpanju vode iz kleti ter s cest odstranjevali podrta drevesa. Lokalni gasilci so v dveh primerih v občini Pesnica razžagali podrti drevesi in ju odstranili s cestišč.

Na območju Maribora so gasilci zabeležili sedem intervencij, kjer so občanom pomagali pri pokrivanju odkritih streh, črpanju vode iz kleti ter s cest odstranjevali podrta drevesa.

O odstranjevanju posamičnih podrtih dreves poročajo še iz občin Duplek in Ruše, v Slovenski Bistrici pa so gasilci v dveh primerih pomagali pri črpanju vode iz poplavljenih kleti.

Poplavljeno Planinsko polje | Avtor: Saša Despot Saša Despot

V Lahomnem v občini Laško se je zamašil zbirni jašek meteorne vode, kar je povzročilo zatekanje vode v kotlovnico stanovanjske hiše. Prostovoljni gasilci iz Laškega so na kraju preusmerili tok vode ter odprli pokrov jaška, omogočili odtekanje vode ter odstranili mulj, travo in kamenje, še navaja uprava za zaščito in reševanje.

Na radarski sliki na tej povezavi lahko preverite, kako se bo neurje gibalo po državi in kdaj bo zajelo vaše kraje.

Popoldne in zvečer bo sicer po napovedih vremenoslovcev spremenljivo oblačno s krajevnimi padavinami in nevihtami. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 27, na Primorskem do 31 stopinj Celzija.

Ponoči bodo padavine postopno povsod ponehale, začelo se bo jasniti. Proti jutru bo ponekod po nižinah nastala kratkotrajna megla.

Komentarjev 5
  • Kathy_Duckett 09:47 19.julij 2021.

    V zadnjih 4 tednih sem prejel 27346 EUR od dela s krajšim delovnim časom od doma. To službo sem dobil pred dvema mesecema in v prvem mesecu sem brez spletnih izkušenj prejel 20569 EUR. ......... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

  • lada 16:47 18.julij 2021.

    Vreme se bo ustalilo, kot vedno do zdaj, komunizem pa v 3 toćkah ostane isti: tat, ubijauc, moriuc; to se pravi T U M