Popotnik
1380 ogledov

Preizkusite lahko tudi svoje motorične sposobnosti

Soboško jezero
1/7
Jan Vitez Soboško jezero
Raziščite Soboško jezero...

Na južnem delu Soboškega jezera, nastajajočega športnega, turističnega in doživljajskega parka ter nove pomurske turistične zanimivosti, so lahko te dni obiskovalci že preskusili novi gibalni park.

Vinarium Bogata ponudba Popotnik To znamenitost boste našli samo v Pomurju

Soboško jezero | Avtor:
Poleg gibalnega parka s 35 vadbenimi postajami in otroškega igrišča z igrali ter javne infrastrukture so uredili prostore za piknike, prireditveni prostor, sprehajalne poti in nabrežje jezera, v sklopu projekta pa so revitalizirali dobrih 43.000 kvadratnih metrov degradiranih površin, zasadili 159 dreves in uredili športno-rekreacijske površine.

Legenda slovenskega stripa, Miki Muster Ste vedeli? Popotnik To je edini kip, ki ga je postavil Miki Muster

Naložbo v vrednosti 1,6 milijona evrov sta 80-odstotno sofinancirali EU iz Evropskega sklada za regionalni razvoj država.

Na soboški občini poudarjajo, da je nekoč degradirano območje na južnem delu Soboškega jezera zdaj urejeno po načelih trajnostnega razvoja s posebno skrbnostjo za zaščito jezerskih in objezerskih biotopov, namenjeno predvsem športu, rekreaciji in kakovostnemu preživljanju prostega časa domačinov in turistov.

Expano | Avtor: Expano
V prihodnjih mesecih bo ob jezeru zaživel tudi paviljon z milanskega Expa, ki ga v Murski Soboti še vedno imenujejo Expano, čeprav ministrstvo za kulturo vztraja, da je ime nezakonito. Paviljon naj bi po napovedih postal turistično središče regije z informacijami in storitvami ter predvsem z interaktivno predstavo Pomurja nagovarjal obiskovalce k odkrivanju pokrajine.

Soboško jezero pa naj bi ob športu, rekreaciji in druženju skupaj s paviljonom postalo tudi učna in izobraževalna pot, namenjena predvsem otrokom in mladim.

 

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.